PAGINAS

MASCLETAES 2024

lunes, 20 de noviembre de 2017

Les Falles de Gandia en ple èxtasis

Les Falles de Gandia celebraran el 1º aniversari de la Declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat
Esta setmana es complix el primer aniversari de la Declaració de les falles com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO. Per tal motiu, les Falles de Gandia han decidit celebrar aquesta data tan important i que tant ha significat per a la nostra festa. El pròxim 1 de desembre s’ha organitzat una festa que acollirà a tots els fallers i falleres de les 23 comissions de la localitat.
La festa de celebració tindrà lloc al Museu Faller i comptarà amb la cremà d’una foguera, sopar faller i posterior actuació musical al saló d’actes del Museu Faller. Podran acudir tots els fallers que vulguen gaudir d’una gran nit amb germanor i bon ambient.
PROGRAMACIÓ
A les 18:30 hores, muntatge de la foguera amb fustes, mobles, ninots vells, restes de cavalcada, sorra...
A les 21:30 hores, cremà de la foguera.
A les 22:00 hores, sopar a la carpa situada en l’aparcament del Museu Faller.
A les 23:30 hores, actuació musical al saló d’actes del Museu Falleres.
A més, Gandia serà la seu de la segona Mostra de Teatre Faller en 2018
L’acte, que l’any passat tingué lloc en Sagunt, servirà com celebració del dècim aniversari del Museu Faller.
Gandia i més concretament el Museu Faller, seran en 2018 la seu de la segona Mostra de Teatre Faller, un acte que organitza la Junta Central Fallera de València i que l’any passat se celebra al Teatre Romà de Sagunt.
Aquesta iniciativa, que tindrà lloc el pròxim mes d’abril i s’enquadrarà en els actes de celebració del dècim aniversari de la inauguració del Museu Faller.
De moment, es desconeix les comissions de la comarca que participaran en aquesta mostra on en l’edició de l’any passat va actuar la Falla Vilanova de Gandia. També estan per concretar les dates en què se celebrarà la mostra, però serà en tota seguretat durant el mes d’abril de l’any 2018, una volta passades les festes falleres.
La Safor és una comarca en prou tradició teatral en el món de les falles. I així és que, en Gandia, existeix ja la Mostra Ligori Ferrer, que suma quasi 30 anys, mentre que Oliva, encara que molt més jove, també té el seu propi cicle de representacions teatrals.
Les Falles de Gandia creen un nou Centre de Documentació Web, la ‘Biblioteca Digital Fallera’
La Federació de Falles continua impulsant el Museu Faller ha creat un nou Centre de Documentació Digital en el que es recopilarà documents, fotografies, vídeos, llibrets, gravacions, emissions, informatius, revistes, notícies i curtmetratges fallers. El format d’aquesta Biblioteca Fallera serà digital i oberta per a tot el públic, amb l’objectiu de potenciar la història, tradició i cultura fallera a la nostra ciutat.
Aquest projecte naix de l’executiva de la Federació de Falles i personal del Museu Faller amb la intenció de seguir sumant potencials a la nostra festa i a més creant un espai de lliure accés a tota la informació de les falles de Gandia. Actualment aquest projecte ja compta amb un 80% de la informació però la Federació de falles han demanat la col·laboració de les comissions gandianes per ampliar la informació i documents. Per tal motiu, les comissions gandianes deuran enviar la màxima documentació que tenen al seu abast com llibrets en format digital, emissions, curts, informatius, gravacions i material gràfic.
La comissió que més contingut aporte rebrà una remuneració econòmica de 200 euros, amb aquesta fórmula es busca la participació i col·laboració de totes les falles de Gandia ja que el Centre de Documentació Web ‘Biblioteca Digital Fallera’ serà propietat de tots els fallers i a més un bé històric, cultural i festiu. A més la intenció de les Falles de Gandia és realitzar una biblioteca digital fallera que estiga a l’abast de tots els fallers, gandians i visitants a la plataforma en línia.