PAGINAS

viernes, 3 de noviembre de 2017

Castelló tindrà una Gaiata Infantil en 2018

Castelló comptarà per primera vegada amb una Gaiata Infantil de la Ciutat en la Magdalena de 2018
El Patronat Municipal de Festes ja ha encarregat la construcció del carro i el quadre elèctric específic per al monument.
El Patronat Municipal de Festes ja ha encarregat la construcció d'un nou carro i el quadre elèctric corresponent per a poder comptar, per primera vegada, amb una Gaiata Infantil de la Ciutat en la Magdalena de 2018. Aquesta serà una de les grans novetats de la pròxima edició de les festes fundacionals de Castelló i donarà resposta a una demanda del col·lectiu gaiater de la ciutat. La presidenta del Patronat i regidora de Festes de l'Ajuntament de Castelló, Sara Usó, ha destacat "la importància d'aquesta inversió per a seguir posant en valor un dels principals símbols de les nostres festes de la Magdalena com és el monument gaiater".
D'aquesta manera, el monument infantil de la Gaiata 18 Crèmor, que es va alçar amb el premi de millor gaiata infantil en 2017, es convertirà en la primera Gaiata Infantil de la Ciutat. L'assignació econòmica per la cessió del monument durant un any per a convertir-se en Gaiata Infantil de la Ciutat ascendeix a 800 euros.
Per la seua banda, el monument de la Gaiata 15 Sequiol, guanyadora del concurs de gaiates de la Magdalena 2017, passarà a ser la Gaiata de la Ciutat el pròxim any, una cessió per la qual el Patronat Municipal de Festes abonarà 2.500 euros.
Cal destacar que des del Patronat Municipal de Festes també s'està posant a punt el carro de la Gaiata de la Ciutat, actuació que s'emmarca dins de la política d'inversions que millorarà la seguretat dels artistes gaiaters.
La millora del carro de la Gaiata de la Ciutat ha sigut, des de fa temps, una de les grans reivindicacions de les Gaiates i, en 2018, a més de millorar aquesta infraestructura, tant en la part d'estructura metàl·lica com de direcció, també comptaran amb un quadre elèctric totalment nou.