PAGINAS

sábado, 11 de noviembre de 2017

El descobriment d’Ítaca

La Falla Plaça de l’Arbre va presentar en la nit del 4 de novembre els esbossos dels monuments fallers que s’alçaran les properes festes falleres de 2018 en la plaça del mateix nom. L’acte ha sigut presentat pel poeta Daniel Esteve i va estar presidit per les Falleres Majors de la comissió, Laura Mora Pérez i Maria Jesús García Marco, amb els seus presidents, Alex Pujol García i Vicent Pastor Torralba.
Els artistes assistiren a l’acte per explicar els seus projectes, primer va ser Emilio Tamarit, artiste de la falla infantil, amb el lema “Bombelandia” en la qual vol escenificar una ciutat de xiquets que juguen a ser bombers apagant els incendis. Metafòricament, l’artiste faller vol contar que els xiquets banalitzen els problemes dels majors, molt donats a causar incendis e tot allò que toquen. Al llarg de les escenes els xiquets envolten una boca d’incendi amb les seus mànigues d’aigua i balafien mitjos per a resoldre problemes senzills com: utilitzar una avioneta per rescatar un gatet, col·locar la malla elàstica per a botar i traure el camió de bombers per a passejar pels carrers. Completen la falla un exèrcit de panderoles, que també juguen a ser bomberes.
L’artiste Juane Cortell, després del seu èxit de l’any passat, presentà en primícia el seu projecte del any 2018 que du per lema “Ítaca”, on compara el viatge turmentós d’Ulisses en l’Odissea al de qualsevol persona, amb eixa recerca incessant de la felicitat de l'ésser humà. Carregat de metàfora, Juane prepara un treball al seu més pur estil, buscant que la Plaça de l’Arbre es convertisca en un referent dins del barri del Carme i el visitant no passe de llarg. A l’acte s’afegiren falleres majors i presidents/entes de les falles veïnes del Barri del Carme que volgueren acompanyar als seus companys de sector i agrupació.
FALLA INFANTIL PLAÇA DE L’ARBRE 2018
LEMA: “BOMBELANDIA”
ARTISTE FALLER: EMILIO TAMARIT
FALLA PLAÇA DE L’ARBRE 2018
LEMA: “ÍTACA”
ARTISTE FALLER: JUANE CORTELL