PAGINAS

jueves, 14 de mayo de 2020

L'Ajuntament d’Alacant suspèn les Fogueres de Sant Joan de 2020

  • L'alcalde d'Alacant comunica la decisió a la Federació de Fogueres en una reunió telemàtica en la seua presidenta despuix d'antepondre la seguritat dels alacantins davant la pandèmia.
  • Luis Barcala ha escoltat l'opinió majoritària a favor de la cancelació emesa des de les comissions i barraques.
  • En el diàlec han participat, ademés, la vicealcaldesa, Mari Carmen Sánchez, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, i integrants de la junta directiva de les Fogueres.
L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha acordat la suspensió definitiva de les Fogueres 2020 a la vista de l'evolució de la crisis sanitària provocada pel COVID-19 i despuix d'escoltar l'opinió majoritària a favor de la cancelació expressada per les comissions i les barraques en el qüestionari remés a tal efecte per la Federació.
L'alcalde ha comunicat la suspensió definitiva de les Fogueres 2020 en el transcurs de la reunió que ha mantingut el primer edil en la vicealcaldesa, Mari Carmen Sánchez, el regidor de Festes, Manuel Jiménez, la presidenta de la Federació de Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco, i integrants de la seua Junta Directiva.
L'alcalde ha llamentat tindre que prendre “una decisió que mai m'haguera agradat prendre” i ha explicat que ha tingut que donar este pas perque “lo primer de tot és garantisar la seguritat de tots els nostres veïns davant la pròpia evolució de la pandèmia. El fet de que es prorrogue l'Estat d'Alarma, la circumstància de que teníem per davant encara un calendari molt dens d'activitats a realisar en els mesos de juliol i agost, com era la pròpia elecció i proclamació de la Bellea del Foc, i l'opinió majoritària de fogueres i barraques, que han posat de manifest les dificultats econòmiques per a poder plantar i l'incertitut i inseguritat en la situació, a els que agraïxc la sensatea que han demostrat a l'hora de tindre que renunciar a la nostra festa oficial, no nos han deixat un atre camí que el de la cancelació definitiva”.
Barcala ha animat a tots els integrants de la festa a posar-se a treballar des de ya en les Fogueres de 2021. “Tenim que conseguir que les festes del pròxim any siguen les més lluentes i estic segur de que fogueres i barraques van a sumar les seues forces en les de l'Ajuntament d'Alacant per a conseguir-ho”.
La vicealcaldesa, Mari Carmen Sánchez, ha expressat en eixa mateixa reunió el seu “trement dolor per una decisió que mai haguérem volgut prendre, pero les circumstàncies de la pandèmia no nos han deixat una atra alternativa”. Sánchez també ha invitat a renovar esforços per a que en 2021 nos pugam resarcir i gojar de nou de les nostres fogueres”.