PAGINAS

sábado, 16 de mayo de 2020

Fira Valéncia podria emmagatzemar fins a quatre voltes més monuments fallers

Les instal·lacions de Fira Valéncia on es varen portar monuments fallers després de la decisió inicial de pospondre les Falles de 2020 a juliol podrien emmagatzemar a lo manco quatre voltes més de falles, una volta que s'ha decidit finalment la cancel·lació de la festa, i que s'haja plantejat la necessitat de traslladar més peces.
L'alcalde de Valéncia, Joan Ribó, va anunciar este dimecres passat la suspensió definitiva de les Falles 2020 a conseqüència del coronavirus i ha avançat que a partir del dilluns i de manera escalonada s'aniran traslladant al recinte firal les peces que encara estan almagasenades en els tallers dels artistes fallers.
Fonts de Fira Valéncia han informat a EFE que els monuments ocupen 6.000 metros quadrats del nivell un que correspon al pavelló 3, que "és d’emmagatzematge i no d'exposició", per lo que no hi hauria problema per a acollir més peces, i han indicat que eixe espai es podria multiplicar un "mínim per quatre".
El mestre major del Gremi d'Artistes Fallers, José Ramón Espuig, ha confirmat a EFE que el trasllat es realitzarà en l'empresa pública Tragsa, igual que es va fer en març quan es varen portar a Fira Valéncia les figures i ninots que ja estaven en el carrer preparades per al seu plantà quan es va decretar l'estat d'alarma.
"Els monuments que es tenien que cremar en 2020 es cremaran en 2021 i seran els artistes i les comissions els que decidixquen si s'amplien en elements nous, es fan monuments nous o es queden com estan, en alguna reparació perquè pot ser que ha desperfectes perquè les falles són per a cremar, no per a guardar-les dotze mesos", ha afegit.
En este sentit, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha senyalat que han parlat en els artistes per a organitzar el trasllat perquè alguns podrien mantindre les falles en els seus tallers, ja que tampoc tenen que fer monuments per a les Fogueres de Sant Joan, també suspeses.
Ha explicat que les peces que varen quedar sense cremar del monument de la plaça de l'Ajuntament, entre elles, el bust en la mascareta que es va posar com a símbol de la lluita contra el coronavirus, "es cremaran quan es puga" i que en breu eixirà el concurs per a les falles de 2021.
Respecte a l'infantil, ha proposat als artistes Ceballos i Sanabria, que han mostrat la seua intenció de presentar-se de nou al concurs per a 2021, iniciatives des de tindre dos monuments l'any que ve, donar-lo o fer una subhasta de ninots per a recaptar diners contra la COVID-19, encara que "encara no s'ha decidit res".