PAGINAS

MASCLETAES 2024

jueves, 14 de mayo de 2020

Borriana suspèn les Falles de 2020

Reunides les persones representants de Junta Local Fallera de Borriana, de les 19 comissions falleres de la ciutat, de la Federació de Falles i del Magnífic Ajuntament, en reunió telemàtica extraordinària del Plenari Faller presidida per l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont Melchor, s’acorda per unanimitat dels participants la suspensió de les falles de Borriana 2020.
Alhora, com a representació del món faller i de l’Ajuntament de Borriana volem manifestar la nostra tristor pels fets que han colpit tan durament el nostre entorn faller i a la nostra ciutat en general. Així com mostrar el nostre reconeixement públic a les persones que ens han deixat a causa de la Covid-19, i a les que han patit la malaltia o encara l’estan passant animar-los perquè es recuperen al més prompte possible.
Són moments difícils per a tot el món i en les falles hi ha molts sectors econòmics que s’han vist afectats per la suspensió de la festa a causa de la pandèmia. Al capdavall, estem parlant de famílies i de les persones que viuen al seu entorn: el Gremi d’Artesans i Artistes Fallers, encarregats de crear tot allò que dona sentit a la festa, però també les perruqueries, floristeries, joieries, modistes, pirotècnies... i el comerç en general. Per tots ells i per Borriana seguirem treballant perquè les nostres falles siguen un referent en la província i en la Comunitat, i així ho farem en 2021.
Ara és el moment de demostrar la nostra responsabilitat i posar-nos al costat de les persones en benefici de la salut de tots, i respectar els consells i les recomanacions dels especialistes que ens han dut a prendre la decisió de suspendre la nostra festa. Però també hem de demostrar la nostra fortalesa com a col·lectiu i refermar la voluntat de continuar per molts anys la festa de les falles. Per tot això, volem encoratjar els fallers, les falleres i a tota la ciutadania de Borriana perquè seguisquen treballant i lluitant pel futur del nostre poble i el de la nostra festa.