PAGINAS

MASCLETAES 2024

martes, 27 de febrero de 2018

“Experimentem amb l'art”, un projecte artístic i solidari de la Falla La Mercè

El Centre Municipal de Cultura ‘La Mercè’ de Borriana va acollir en la vesprada del passat divendres 23 de febrer la inauguració de l’exposició “Experimentem amb l’art” on 28 artistes han plasmat tot el seu art utilitzant com a suport una paleta pintor, símbol principal de l’emblema del col·lectiu faller veterà de la ciutat. Aquest projecte forma part del llibret de la falla, que enguany celebra el seu 90 aniversari, i que també va ser presentat en el mateix acte.
Una paleta de pintor no deixa de ser un acte de pretensió. Desig i creació units per transformar la realitat, donar-li forma i remoure entre el públic qualsevol tipus de sensació. I, entre sensacions i desitjos, es mouen a la Mercè per conèixer el seu origen que naix il·lustrat per l’emblema més distintiu dels artistes.
28 creadors s’han sumat a un vertader projecte artístic que uneix a pintors, fotògrafs, dissenyadors, artistes fallers, il·lustradors i grafistes amb l’objectiu d’experimentar, de crear, de deixar fluir la imaginació amb una paleta com a llenç. Si les falles són una expressió d’art, per què no reunir en varies manifestacions al talent des de diversos àmbits? Dit i fet. Com que totes estes obres havien de formar part del llibret, la segona pregunta que va sorgir va ser: com plasmar després tot açò al llibret? La resposta va vindre de la mà del fotògraf Alberto Navarro Cantavella el qual s'ha convertit des del 2015 en el fotògraf de capçalera de la publicació mercedària.
Els artistes que han participat d'aquest projecte son els següents:  Manuel Martí «Fandos», Tomás Sendra, José Luís Pascual «Pepi», Juan Manuel Castelblanque «Cate», Rosa Blasco, David Segarra, Marcos Segarra, Héctor Borja, Alberto Navarro, Loren Fandos, Sergio Fandos, Pablo Fandos, Paco Martínez, Jose Manuel Ribes, Vicente Fito, Amelia Gual, Jay Trainwreck, José Ferrer, Juan Poré, Juan Dualde, Joan Ninot, José Pascual Ibáñez «Pepet», Angie Vera, Rafael Ibáñez, Luís Mora, Quino Puig, Vicente Manzano i Mc Alberto.
Els mesos d’exercici creatiu culminen amb aquesta exposició que a més té caràcter benèfic  doncs les obres  seran subhastades i els fons recaptats es destinaran a l’Associació Síndrome de Rett de Castelló. Aquesta associació és una plataforma creada al 2013 per familiars de xiquetes amb una malaltia rara d’origen genètic, coneguda com la síndrome de Rett que afecta majoritàriament al cromosoma X i, per tant, al desenvolupament neuronal. L'exposició romandrà oberta fins el 17 de març.