PAGINAS

jueves, 1 de febrero de 2018

Naix el premi al ninot infantil més ingeniós

Les falles infantils no hagueren aplegat a la importància actual si en els anys quaranta del passat segle un periodiste radiofònic, D. Vicente Ros Belda, no li haguera donat l’espenta definitiva al concurs de falles infantils i activat als xiquets valencians a través d'un programa presentat per el “Senyor Pérez”, l'amic dels xiquets.
Com a homenatge i reconeixement a la figura d'este gran impulsor de les falles infantils en el centenari del seu naixement, la Federació de Falles en especial Ingeni i Gràcia, en la seua constant preocupació i treball per al reconeixement de el “Ingeni i gràcia” en les Falles i posada en el valor que li correspon per naturalesa, otorgarà el “Premi Vicente Ros Belda” al Ninot Infantil dotat de més ingeni i gràcia de la Exposició del Ninot.
BASES DEL PREMI
  1. Optaran a este premi tots els ninots infantils presents en l’Exposició del Ninot de Valencia, sense distinció de classificació o categoria, exceptuant els presentats per les comissions pertanyents a la Federació de Falles en especial Ingeni i Gràcia.
  2. Els ninots infantils seran visitats pel jurat nomenat a l’efecte per la Federació de Falles en especial Ingeni i Gràcia en el dia acordat del més de febrer.
  3. El jurat estarà compost per cinc persones seleccionades entre les comissions federades.
  4. El fallo del jurat es farà públic abans del dia 1 de març.
  5. El premi, consistent en un “palet” per a la comissió infantil guanyadora, s'entregarà en la pròpia Exposició del Ninot abans de la seua clausura el 14 de març.
CONSIDERACIONS
En aquest premi es pretén valorar l’ingeni i la gràcia, la “purna”, la intenció satírica, l'originalitat, l'habilitat de l’artista per a transmetre el seu missatge, la comprensió del mateix, el seu possible contingut social, pedagògic o de valors… i tot això sense desvincular-ho de la qualitat escultòrica i artística del ninot infantil.