PAGINAS

jueves, 1 de febrero de 2018

Gandia inicia les festes josefines el pròxim dissabte

El pregó i la crida són uns dels actes més emotius per a la festa fallera, ja que suposen l’inici del compte enrere a les festes josefines i aquest cap de setmana tindra lloc a la ciutat de Gandia.
El dissabte 3 de febrer les 23 falles de la localitat i les Falleres Majors iniciaran la seua cercavila des de 6 punts diferents de la ciutat, expandint la festa a tota Gandia. A partir de les 18:15 hores, Sara Sanvíctor i Núria Llopis, acompanyades per les autoritats, pregoner, Ximo Más, Corts d’Honor i membres de la Federació de Falles desfilaran des de la Plaça del Prado fins al Torrejó del Pi, on tindrà lloc el pregó.
Ximo Más, metge deportiu, serà l’encarregat pregonar a tota la ciutat que Gandia ja està en falles i ho faré des del Torrejó del Pi a les 19:00 hores. Les 23 comissions i públic en general podran gaudir d’un pregó diferent i a més en un monument històric de la ciutat com és el Torrejó del Pi. Marc Gomar ha sigut l’encarregat d’escriure el pregó que donarà inici a les Falles de Gandia.
Una vegada conclosa la primera part, les comissions falleres de Gandia, Corts d’Honor i les Falleres Majors desfilaran pel Carrer Alzira, Sant Francesc de Borja, Puríssima, Carrer Major, Juan Andrés i Plaça Major, on tindrà lloc la tradicional crida des del balcó de l’Ajuntament. A partir de les 19:45 hores, les màximes representants de les Falles, Sara i Núria seran les encarregades de convidar als fallers, gandians i forasters a gaudir de la millor festa. També, com és tradicional, l’alcaldessa de la ciutat i a més Presidenta d’Honor de les Falles de Gandia, Diana Morant, animarà a tota la ciutat a participar de les Falles de Gandia.
Per segon any consecutiu l’acte de la Crida serà més universal que mai, ja que un intèrprete del llenguatge dels símbols retransmetra els discursos de les Falleres Majors de Gandia i l’alcaldessa de la ciutat.
I per concloure un dels dies més bonics del calendari faller, tots gaudiran del millor ball faller al Museu Faller a partir de les 00:00 hores. Com és tradició, la Fallera Major, alcaldessa de la ciutat, president i Delegat amb les Falles seran els encarregats d’obrir el ball amb els 23 presidents i reines de la ciutat.
En el Ball Faller utilitza el #ecogot!