PAGINAS

martes, 22 de marzo de 2016

Un ninot indultat gracies a Twitter

Les Falles de València 2016 han viscut un fet històric, gràcies a les xarxes socials i a l’Associació Cultural Falla Pere Cabanes – Joan XXIII. I és que estes dues forces han aconseguit el primer Ninot Indultat de Twitter. Es tracta de una escena del monument major de la comissió esmentada, guanyador del Premi Arc Iris del colectiu LGTB que entrega LAMBDA cada any.
El ninot feia referència a un ‘Stop Hemofòbia’, en al·lusió als països que no permeten la donació de sang a persones homosexuals, per considerar-les de risc de ser portadores del virus VIH, un fet homòfob i sense justificació médica alguna, que la comissió va voler incloure al monument gran, obra de Miguel Delegido i dissenyat, a més, per un membre de la comissió, Susana Plaza.
Des del primer moment de plantar el ninot a la falla, la repercussió va ser tal que l'escena va compartir-se per les xarxes socials, i la Falla Pere Cabanes – Joan XXIII va decidir proposar, mitjançant el seu perfil de Twitter, un repte: si es superava la xifra de 500 retuits de la fotografia del ninot, el ninot seria indultat de la cremà. Personalitats com ara Carla Antonelli o el mateix Pere Fuset, president de la Junta Central Fallera, van decidir compartir el tuit, logrant una campanya de quasi 600 persones involucrades en menys de 24 hores.
És per això que la Fallera Major de la Falla Pere Cabanes – Joan XXIII, Marta Company García, en atenció al seguiment mediàtic que ha suscitat el ninot de la nostra falla, ha decidit indultar-lo i, a més, el ninot romandrà al casal com a patrimoni que és de la comissió.