PAGINAS

miércoles, 18 de octubre de 2017

Nuria i Sara ja regnen a les Falles de Gandia

Com ve siguent tradició des de fa 9 anys, el Museu Faller tenia l’honor de ser l’amfitrió d’aquest emotiu esdeveniment. Volem donar des d'ací la mes sincera enhorabona a les dos noves representants així com la cesió de les fotografies propietat de Armando Romero i de la Junta Local Fallera de Gandia.
A les 21:30 hores del passat divendres 13 d’octubre començaven a arribar els cotxes oficials amb les components de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil. Aquesta novetat s’ha realitzat gràcies a la col·laboració de Moll Automoció, qui ha cedit els vehicles.
La Fallera Major Infantil de Gandia, Núria Llopis arribava al Museu Faller davant l’atenta mirada dels fallers de la ciutat. Telmo Gadea acompanyà en tot moment a la màxima representant del fallers de Gandia. Un Excalibur, cedit per la Família Peiró Bataller, traslladava a Núria i Telmo al que seria l’escenari d’un inoblidable matí. Les reines i presidents infantils de les 23 comissions, Cort d’Honor, Falleres Majors del 2017 i 2018, familiars i amics rebien a Marta Ribera amb un gran aplaudiment.
L’acte protocol·lari començava amb els membres de la Cort d’Honor Infantil, el qual travessaven la gran passarel·la que els convertiria en els millors companys de regnat de Núria Llopis.
Seguidament, el secretari de la Federació de Falles de Gandia, Oscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major Infantil de 2017, Marta Ribera la qual tindria l’honor de col·locar la banda a la seu successora, Núria Llopis. La màxima representant dels xiquets fallers del 2017 tingué l’oportunitat d’acomiadar-se com es mereix de la Gandia fallera. I com a colofó final, fou el Secretari de la Federació de Falles, Oscar Morant, qui nomenà a Núria Llopis, com a Fallera Major Infantil de Gandia de l’any 2018.
Acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat durant els 15 metres de passarel·la, Núria Llopis saludava al públic assistent. La Fallera Major Infantil de Gandia, serena i amb un gran somriure, deixava bocabadat al públic assistent a la presentació.
Com marcava la tradició, Marta Ribera, Fallera Major Infantil de l’any 2017, imposà la banda a Núria Llopis com a màxima representant de les Falles de Gandia, a més de la Joia representativa al seu nomenament i la Presidenta d’Honor de les Falles de Gandia i alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, imposava l’escut d’or de la ciutat a la màxima representant de les falles de Gandia.
Començà el manteniment de la Fallera Major de València l’any 2017, Raquel Alario. Qui a més de demostrar la seua facilitat de paraula, enlluernà a tots els fallers i sobretot a la menuda Núria. Fou un discurs replet de sentiments i emocions, i agraí emotivament ser nomenada la Mantenidora de la presentació de la Fallera Major Infantil de Gandia.
Fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Núria Llopis. La màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats i cossos de seguretat de la ciutat. A més la seua comissió, la Falla Màrtirs, li feia una ofrena de flors.
Mentres que a la nit del dissabte 14 d’octubre, Sara Sanvíctor quedava exaltada com Fallera Major de Gandia per a 2018 on el Museu Faller de Gandia es vestia de gala per celebrar un dels actes més importants de l’agenda fallera, la presentació de la Fallera Major de la ciutat. Fallers, gandians i autoritats es reunien aquesta nit al Museu Faller per a nomenar a Sara com a la màxima representant de les festes josefines.
A partir de les 21:15 hores arribaven amb cotxes oficials les components de la Cort d’Honor de la Fallera Major de Gandia al Museu Faller. I arribava el torn de la Fallera Major de Gandia, qui acudia puntualment a la porta del Museu Faller acompanyada pel president de la Federació de Falles, Telmo Gadea. Un Scalibur, cedit per la Familia Peiró Bataller, traslladava als màxims representants de les Falles de Gandia al que seria l’inici d’un gran any.
Nombrosos fallers, les Reines de les 23 comissions gandianes, presidents i Cort d’Honor rebien amb un fort aplaudiment a Sara Sanvíctor Beneyto. En aquest moment es descobrí el secret millor guardat, el color del tratge ‘Fallera Major de Gandia’ que lluïa Sara per a tal ocasió.
La presentació de la Fallera Major de Gandia començava amb dos Rapsodes llegides per la fallera Maria Sanchis, de la Falla Màrtirs i Mariano Velàzquez, de la comissió Plaça El·líptica de la localitat.
Seguidament començà la part protocol·lària de l’acte on el secretari de la Federació de Falles de Gandia, Òscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major de 2017, Maragda Escrivà, la qual tindria l’honor de col·locar la banda a la seu successora, Sara Sanvíctor Beneyto, qui va tindre també l’oportunitat d’acomiadar-se de les Falles de Gandia.
Sara Sanvíctor Beneyto rebia de la ma de l’alcaldessa de la ciutat, la Joia representativa com a Fallera Major de Gandia i a més l’escut de la ciutat. Seguidament, l’alcalde de l’Olleria, Julià Engo,  tingué l’honor de ser el mantenidor de la Fallera Major. Qui dirigí unes emotives paraules a la màxima representant.
Finalitzat el discurs fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Sara Sanvíctor Beneyto. La màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats i cossos de seguretat de la ciutat. Aquesta nit màgica acabà amb l’Himne Regional i donà inici al millor any faller de la màxima representant de les festes josefines.
Nuria ha lluit el color ‘Gris Nube’ mentres que Sara escollix el negre
El trage que ha lluit Núria Llopis a la seua presentació és del segle XIX i ha sigut teixit amb el model exclusiu ‘Fallera Major Infantil de Gandia’ pels telars de la ‘Companyia Valenciana de la Seda’. S’ha teixit sobre un fons de seda tintat expressament per a Núria, al que han batejat ‘gris nube’, entramat amb 12 colors de diferents games, destacant els roses i blaus, i el detall dels llaços que tanquen el ram de flors que van en groc antic. Les pintes d’ambdues són un treball exclusiu obra de Castelló-Castelló Ciselladors i el motiu central de les quals és l’escut de la ciutat de Gandia.
El negre és el color amb què s’ha teixit enguany el dibuix exclusiu ‘Fallera Major de Gandia‘ a càrrec dels telers ‘Compañia Valenciana de la Seda’. El trage de Sara Sanvíctor ha estat teixit en fons de seda negre amb metall or i destacant la cridanera combinació de colors amb tons fresa, morats, blaus i tostats. Les fulles del dibuix han estat teixides amb dos tons, el verd i un color cru clar que li dóna profunditat i realç al dibuix. L’elecció del color de fons i la combinació de colors ha estat fet pel seu Indumentarista Juan Martí, de Martí Indumentària de Gandia, amb la supervisió de l’equip de ‘Compañia Valenciana de la seda’ i la pròpia Sara que ha estat molt implicada.
Quant a l’adreç de la representant infantil, ha estat realitzat per la casa Carmelo García i és el tradicional model de barqueta o balconet, anomenat així perquè els seus penjolls de perles imiten una cortineta que dóna el nom de barca. Està muntat amb perla natural i pedres de Swarovski. Xapat en or de 22K. Porta a joc l’anell, el collar i polsera de 5 voltes de perla natural.
Quant a les manteletes que llueix Núria i Sara han sigut bordades per a elles per Filles de Carmen Esteve d’Algemesí. Estan realitzades en cadeneta artesanal sobre tul de seda brocades en daurat i milers de lluentons metàl·lics de dues grandàries. Aquest és un treball totalment artesanal i el dibuix que reprodueix pertany a l’arxiu de la casa, sent adaptat per a Nuria, tenint en compte el dibuix i grandària de la falda.
Respecte a les randes, són antigues de la firma Juanma M’Encanta. Han sigut triades especialment fent joc amb el trage i les manteletes. L’ahuecador és el model Felisa de la firma La LLar del Fil, adaptat a l’altura de Nuria i necessitats de la tela. La xambreta i pololo són també de La LLar del Fil. Es tracta d’un treball llencer confeccionat amb batista fina, randes de valenciana i xicotetes baines. Les enaigües són un record familiar de la tia de Nuria, confeccionada tota a mà amb randes de valenciana i alençon. Els calcetins són un model teixit en seda, personalitzats amb el nom de Nuria, obra d’Elvira Bella. Les sabates són de Sandal, i estan fets en el Teler dels Germaníes. És el model ‘borlas’. És tipus guant, ja que el forro va cosit a la tela per a evitar que es formen arrugues en l’interior. El pentinat és una creació d’Ana, de Differens Spa. Ana és la seua perruquera des que Núria s’ha vestit i qui millor coneix els seus gustos.
Quant a l’encaix que Sara llueix a les mànegues del seu vestit de fallera han estat adquirides a un antiquari i el seu adreç és de l’artesà José Bonora fet especialment per a Sara, és de balcó amb arracades de doble balconada. A més la Fallera Major de Gandia llueix un collar i polsera en malla de 7 vies xapat en or amb perla cultivada.
Per a una ocasió tan especial, Sara Sanvíctor llueix unes sinagües de Margarita Vercher fetes a mà, unes calces d’Elvira Bella personalitzades amb el seu nom i combinades en crema, or i negre.
L’ahuecador és el model A de ‘La Llar del Fil’ de Tavernes. A més, Sara estrena hui unes sabates model ‘Abanico’ fetes a mesura de Trinidad Melendez de Mislata. Tot ha estat cuidat fins l’últim detall i amb la confecció de l’equip de modistes de Martí Indumentària s’ha creat un conjunt elegant, clàssic i impactant perquè la nostra fallera major lluïsca al màxim. S’ha triat el model clàssic de fanal, que és el vestit oficial de Fallera, rematat amb gal·la.
Absolutament tot ha estat supervisat fins a l’últim detall per Juan Martí, gerent i indumentarista de la casa Martí Indumentària on estan confeccionant i preparant tots els vestits que Sara lluirà aquest any en el qual tot l’equip de treballadors i col·laboradors han depurat esforços per fer la indumentària de la Fallera Major de Gandia del 2018.