PAGINAS

viernes, 27 de octubre de 2017

Luisa i Andrea son les alfàbegues exaltades de Bétera

El passat dissabte el món faller de Bétera va viure l’acte més protocol·lari i emocionant de quants se celebraran en este exercici: l’Exaltació de les Falleres Majors per a 2018. Luisa Motilla i Andrea Peinado van ser les úniques protagonistes d’una vesprada que començava al Saló de Plens de l’Ajuntament de Bétera amb la signatura al Llibre d’Honor del municipi.
Fotografia realitzada per: Josep V. Zaragoza
Després la comitiva es desplaçava a Casa Nebot, on va arribar la primera sorpresa del dia per a la Fallera Major, ja que el seu grup de ball li va dedicar un bolero i després varen rebre a les juntes locals d’altres localitats convidades així com als representants de les cinc comissions de la localitat, a les autoritats i a una representació de les Obreres i Majorals de 2018.
A les 18:30 hores començava a la Casa de la Cultura el solemne acte de l’Exaltació, l’auditori s’omplia de fallers, veïns i familiars de Luisa i Andrea que van voler compartir amb elles este moment tan important.
L’escenari preparat per la Junta Local Fallera es va anar omplint poc a poc amb les màximes representats de les diferents comissions falleres de Bétera: l’Albereda, Carraixet, Gran Via de l’Est, Gran Via del Sur i la Barraca.
Les Falleres Majors de Bétera, van rebre posteriorment les mostres d’estima de les comissions del municipi, així com de l’Ajuntament a través de l’ofrena floral que va decorar l’escalinata que finalitzava en els seus trons.
Enguany, el mantenidor de l’acte va ser Antonio Goig, exvicepresident de la Junta Local Fallera d’Alzira i component del jurat que va elegir enguany a la Fallera Major Infantil de Bétera, Antonio, a més de dedicar-li unes paraules a Luisa i Andrea, va contar una anécdota dels anys 70, quan Joan Casanoves, “el Xiquet de Bétera” va actuar a la seua localitat. També Emilio José Estornut, amic de Luisa, va voler estar present en aquest acte per a dedicar-li unes paraules, una espineta que tenia clavada des de l’any 2001.
Encara que nervioses les noves Falleres Majors de Bétera van realitzar dos bons discursos plens de contingut i emoció. També el President de la Junta Local Fallera, Jose Maria Asensi, va voler donar l’enhorabona a les noves Regines i va animar a totes les falleres de Bétera a que somnien en representar el sentiment faller de tot un poble. L’últim en intervindre va ser el Tinent Alcalde de Bétera, Enric Álvarez.
L’acte, va concloure amb la desfilada de les associacions culturals del poble i d’una desena de Juntes Locals que volgueren acompanyar a Luisa i Andrea en el seu dia gran a mes de la visita molt especial de Rocío Gil com Fallera Major de Valencia.
Andrea i Luisa reben els blusons oficials
Les Falleres Majors de Bétera 2018, la xiqueta Andrea Peinado i la senyoreta Luisa Motilla,  varen rebre de mà del propietaria de la tenda “El descosit” els blusons oficials per al exercici faller els quals van ser brodats i regalats per la tenda del municipi. L’acte va tindre lloc la vespra de l’Exaltació d’Andrea i Luisa com a Falleres Majors, despres de realitzar l’últim assaig avanç de l’acte d’Exaltació de les Falleres Majors, a l'acte varen ser acompanyades pels membres de la Junta Local Fallera i representants de la Corporació Municipal, els regidors Raquel Puig i Enric Alvarez.