PAGINAS

lunes, 16 de mayo de 2016

Ja es coneixen les Falles Municipals de 2017

L’equip dirigit per Manolo García i integrat pels artistes Manolo Algarra, Julio Monterrubio, Manolo Martín Huguet, José Aguilar i Fet d’Encàrrec seràn l’encarregats de realitzar la falla gran municipal per a les pròximes Falles de 2017. D’una altra banda, el projecte d’Anna Ruiz Sospedra i Giovanni Nardín ha sigut el seleccionat per plantar la falla infantil municipal de 2017.

El jurat que ha triat la falla gran municipal ha estat format per: Joan S. Blanch, artista faller i dissenyador, proposat per la Federació de Falles amb Enginy i Gràcia; Daniel Salvador, dissenyador i soci del taller faller Imaginarte Taller Creatiu, proposat per l’Associació Professional de Dissenyadors Valencians; Marta Querol, escriptora, màster en Enginyeria i Gestió de la Qualitat i Fallera Major de València l’any 1988, proposada pel Gremi d’Artistes Fallers de València; María Zárraga, doctora en Belles Arts i professora d’Escenografia del Departament d’Escultura de la Universitat Politècnica de València, proposada pel Cercle de Belles Arts, i Rosa Yagüe Perales, vicedegana de Cultura de la Facultat d’Economia de la Universitat de València i professora del màster de Turisme, proposada per pròpia Universitat de València.

El jurat que ha seleccionat la falla infantil municipal del pròxim any l’han integrat: Sergio Alcañiz Valiente, artista faller, il·lustrador, dissenyador i escultor, proposat per la Interagrupació de Falles de València; Paula Pérez i de Lanuza, il·lustradora llicenciada en Belles Arts i màster en Animació, proposada per l’Associació Professional d’Il·lustradors Valencians; Sento Llobell, dibuixant i professor en la Facultat de Belles Arts, proposat pel Gremi d’Artistes Fallers; Mari Carmen Bellver, proposada per l’Institut Universitari d’Innovació Educativa i Creativitat, i Jaume Chornet Roig, professor del Departament d’Escultura de la Facultat de Belles Arts i director de la construcció de les falles de la Universitat Politècnica de València (2013-2016), proposat per eixa mateixa institució.
Ambos jurats han triat les propostes per majoria.

L’especialització dels jurats ha sigut una de les claus del nou procés de selecció consensuat amb el Gremi d’Artistes Fallers. La nova fórmula ha permés que enguany es multiplicaren les candidatures, fins a un total de quatre per a plantar la falla gran i cinc per a signar la falla infantil municipal.
Una altra de les novetats del procés ha sigut la possibilitat d’explicar les diferents propostes per part dels seus responsables. A més, el jurat els ha pogut preguntar per aspectes concrets dels seus projectes.
FALLA INFANTIL MUNICIPAL 2017
LEMA: "DESCUBRIR I REDESCUBRIR"
ARTISTES: ANNA RUIZ I GIOVANNI NARDÍN
FALLA MUNICIPAL 2017
LEMA: "VALENCIA CA LA TRAVA"
ARTISTA: MANOLO GARCIA