PAGINAS

miércoles, 21 de octubre de 2015

L’opera de Raquel embriagà a tots els fallers de Gandia

En un marc incomparable, la màxima representant de Gandia per a les Falles 2016, Raquel Díaz i Camarena, fou coronada com a tal. El Museu es vestia de gal·la la nit del passat dissabte 17 d’octubre per a este gran esdeveniment.
Raquel Díaz, Fallera Major de Gandia, arribava a les 22 hores a la porta del Museu Faller acompanyada per el president de la Federació de Falles, Telmo Gadea. Scalibur traslladava als màxims representants de les Falles de Gandia al que seria l’inici d’un gran any. Nombrosos fallers, les Reines de les 23 comissions gandianes, presidents i Cort d’Honor rebien amb un fort aplaudiment a Raquel Díaz.
Un fantasma de l’Opera i una bella dama donaven pas al que seria un dels actes més importants per a la Fallera Major de Gandia. El Museu Faller tenia semblança als millors salons d’Europa i una gran passarel·la transparent conduiria a la Cort d’Honor i Fallera Major al més alt de la festa fallera.
El fantasma de l’Opera i la seua acompanyant nombraren a cadascun dels components de la Cort d’Honor de la Fallera Major de Gandia. Seguidament començà la part protocol·lària de l’acte de la presentació. El Secretari de la Federació de Falles de Gandia, Oscar Morant, demanava la presència a l’escenari de la Fallera Major de Gandia de l’any 2015, Maria Bernabeu Mascarell, la qual tendria l’honor de col·locar la banda i la Joia representativa a la seu successora, Raquel Diaz. Maria Bernabeu acompanyada pel President de la Federació de Falles, Telmo Gadea tingué l’oportunitat d’acomiadar-se com es mereix. I com colofó final, fou el Secretari de la Federació de Falles qui nombrà a Raquel Díaz Camarena com a Fallera Major de Gandia de 2016.
Acompanyada per l’alcaldessa de la ciutat durant els 15 metres de passarel·la, Raquel Díaz saludava al públic assistent. El seu somriure transmetia tots els sentiments fallers que du dintre d’ella, una mica de nerviosisme e il·lusió donava entendre la seua mirada. Però sobre tot la seua imatge era pura felicitat. Raquel ha arribat al més alt del món faller aquesta nit davant de tots els representants de les comissions, familiars i amics.
La Presidenta d’Honor de les Falles de Gandia i alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, també rebia aquesta nit l’escut d’or de la Junta Local Fallera.
Seguidament, el Delegat amb les Falles de Gandia, José Manuel Prieto, tingué l’honor de ser el Mantenidor de la Presentació de la Fallera Major de Gandia, Raquel Díaz Camarena. Qui dirigí unes emotives paraules a la nova representant.
Fou el torn de les Reines de la Falla i presidents de les 23 comissions gandianes, les quals tenien l’oportunitat de saludar i donar l’enhorabona a Raquel Díaz Camarena. En l’acte, la màxima representant també rebia les salutacions de Juntes Locals Falleres d’altres localitats així com dels cossos de seguretat de la ciutat.
L’Opera de Raquel acabà amb l’Himne Regional i donà inici al millor any faller de la nova Fallera Major de Gandia.