PAGINAS

jueves, 28 de septiembre de 2017

La Tapineria esta ‘on fire’!

La primera fira fallera de Valencia repeteix per tercera edició consecutiva reunint als artesans mes rellevants del sector.
On Fallas! s’ha consolidat dins del calendari faller després de tres anys de celebració. S’ha fet un lloc com una cita anual comercial i cultural imprescindible, que desperta any darrere any l’interès dels fallers i valencians amb gran èxit de convocatòria des de la seua primera edició en 2015.
Els assistents a la fira trobaran una cuidadosa selecció de professionals de primer nivell al sector faller: indumentaristes, orfebres, complements i altres productes que son imprescindibles per a qualsevol participant en la festa fallera. Cada any s’incorporen nous expositors per a donar varietat a l’oferta comercial. D’esta forma, es facilita al faller el localitzar en un mateix espai tot lo necessari per a participar en la festa fallera.
El Mercat de la Tapineria situat al Carrer de la Tapineria, numero 15 tornarà a ser la seu d’este encontre i que es celebrarà l’últim cap de setmana de setembre, del 29 de setembre a l’1 d’octubre.
La fira esta destinada principalment a fallers i comissions però també al públic en general com a valencians o turistes ja que es complementa en una agenda cultural, gastronòmica i d’oci al costat de les tradicions valencianes. Recordant que no es necessària invitació prèvia ja que l’entrada es lliure i gratuïta.
On Fallas! sorgeix davant l’absència d’una fira professional específicament orientada al sector faller, que com tal, no existia. La organització realitza una edició anual en octubre y una edició de rebaixes tras la setmana fallera, l’Estoreta Market.
CALENDARI I HORARIS
La tercera edició d’esta fira estarà oberta des del divendres 29 de setembre al diumenge 1 d’octubre amb el següent horari:
  • Divendres 29 de setembre: de 10 a 14 i de 16 a 21 hores.
  • Dissabte 30 de setembre: de 11 a 21 hores.
  • Diumenge 1 d’octubre: de 11 a 15 hores.
ACTIVITATS COMPLEMENTARIES
On Fallas! sempre vol oferir alguna cosa mes. Acompanya la seua oferta comercial amb una agenda d’activitats paral·leles amb temàtica fallera i tradició valenciana, en les que els visitants e interessats poden participar de manera totalment gratuïta una part de la festa.
El divendres es celebrarà un ‘afterwork’ de 19 a 21 hores a on brindarem amb una cervesa cortesia d’Amstel, patrocinador oficial de la fira, per a tots els presents. Ademés, el divendres, es celebrarà un pícnic faller on es cuinarà paella i altres arrossos en directe que després es podran degustar en el restaurant La Bernarda.
Durant tot el cap de setmana s’oferiran els esmorzars fallers en el restaurant La Bernarda durant tot el cap de setmana amb el kit complet: entrepà, cacaus, olives i cervesa.
La marca Realce realitzarà tant el dissabte com el diumenge, tallers on s’explicarà l’elaboració i cosit de malles del monyo faller i del seu pentinat. Es realitzarà també una revisió de com ha evolucionat el pentinat de valenciana i es realitzaran demostracions on podrà participar el públic de forma gratuïta.
També els cinceladors presents com Ortiz i Flor d’Aigua estaran treballant en directe cincelant de pintes i demostrant el seu treball als visitants.
El diumenge com a colofó del esdeveniment es realitzarà una demostració de balls regionals a càrrec de la comissió fallera veïna de Corretgeria – Bany dels Pavessos.
Durant tota la fira hi haurà xarrades i demostracions de maquillatge de fallera a càrrec de la Clínica Lybe que ademes sortejarà diversos tractaments gratuïts entre els assistents.
EXPOSITORS I PARTICIPANTS
Els expositors son seleccionats i coordinats per a crear una oferta variada i professional buscant un equilibri entre les empreses consolidades en un sector amb una visió mes tradicional i altres jovens amb elements nous e idees originals de gran qualitat.
En esta edició la organització segueix amb l’esforç al sector artesà de la indumentària per això reforça la presencia d’indumentàries i orfebres.
Per altra part, entrant en el capítol de moda particular de dona tendra presencia la marca ‘Boovier’. Aquesta marca ha sigut la pionera en la utilització de sedes falleres en la confecció de moda de festa i ha vestit en nombrosos actes a Alicia Moreno, Fallera Major de Valencia de 2016.
En el mon faller també n’hi ha cabuda per a la innovació i disseny de nous elements i es per això que tindran presencia marques com ‘En flama’ amb complements fallers, ‘MissArte’ amb merchandising faller, ‘Moñaditas’ en una gran selecció de productes fallers i ‘Lu&Pa’ amb la personalització artesanal de tèxtils. Ademes la fira contarà amb la marca consolidada ‘Silú’ que realitza complements per a fallers realitzats en fusta. Ja en el apartat de serveis per a fallers i comissions trobarem a Amparo Fotografia amb els seus reportajes fotogràfics, Chocofruit o Karaoke Valencia per a alquilar elements de càtering o de karaoke.
A continuació vos deixem amb els expositors participants en aquesta tercera edició de ‘On Fallas!’.
Amparo Hortelano: fotografia fallera i d’esdeveniments
Boovier: moda de festa
Chocofruit: alquiler d’elements d’hosteleria per a festes
En flama: detalls fallers
En hilos de seda: indumentària valenciana
Entre fils: indumentària valenciana
Entre lazos y dedales: blusons fallers
Espinosa Navarro: atraccions , hunfables i animació infantil
Flor d’Aigua i Flor de Cotó: pintes e indumentaria valenciana
Floristeria Cala Voro: rams i arregles florals
Mar de Seda Fernando Gironés: teles de seda d’exposició
Karaoke Valencia: alquiler de karaokes per a festes
Lu&Pa: tèxtils personalitzats
Margarita Vercher: cancans i enagües
Meencanta: antiguitats
MissArte: disseny de gràfic faller
Moñaditas.com: detalls fallers
Orfebres Santamaria: orfebreria
Ortiz Cincelador: orfebreria
Peris Roca: orfebreria
Realce: monyos de valenciana
Silú: decoració i productes en fusta