PAGINAS

MASCLETAES 2024

viernes, 6 de marzo de 2015

La revista "Lletrafaller" es presenta el pròxim dimarts 10 de març

L'entrega del VII Premi «Lletrafaller» al Ninot de Més Tro tindrà lloc durant la presentació de la revista, en el Museu de la Ciutat La revista «Lletrafaller» torna al carrer, puntual a la cita fallera.
Com ve sent habitual, s’ha organisat un acte per a presentar la publicació. En este cas, la presentació del número 8 de "Lletrafaller" tindrà lloc el pròxim dimarts, 10 de març, a les 19.30 hores, en el Museu de la Ciutat (Pl. de l'Arquebisbe, 3 de Valéncia).
En este mateix acte s’entregarà el VII Premi "Lletrafaller" al Ninot de Més Tro, que enguany va a parar a la figura de l'Exposició del Ninot que l'artista Inma Ibáñez ha presentat per a la Falla Mestre Valls de la ciutat de Valéncia.
El Premi "Lletrafaller" al Ninot de Més Tro va nàixer en el número 2 de la revista per a promoure en el món faller “la sàtira a tomba oberta, el sarcasme sense mirar pèl apuntant a objectius immediats i reconeixibles”. El premi es tria entre els ninots presentats al concurs del Ninot Indultat de la Junta Central Fallera. Este concurs des de sempre s’ha centrat en la calitat plàstica dels ninots. “El premi "Lletrafaller" es planteja per tant com un complement al premi oficial, centrant-se en l’atra caent del ninot: la crítica, sense parar esment en l’importància de la falla en que està plantat o en el seu realisme”. L'encarregada d'entregar el premi serà la Fallera Major de Valéncia, Estefanía López. Igualment, contarem en la presència de la Fallera Major Infantil, María Donderis.
Per una atra part, alguns dels continguts d'este quint número de la publicació són: entrevistes a les Falleres Major i Infantil de Valéncia de 2015, a l'artiste faller Miguel Hernández (que enguany planta l'infantil de Malvarrosa), a Bettina Vöhringer (Fallera Major de l'Antiga de Campanar, d'orige alemà); reportages sobre el camí cap a l'igualtat de la dòna en la festa i del colectiu LGTB, la relació de les Falles en el Corpus, el 150 aniversari de la mort de Bernat i Baldoví, la falla republicana del Marroc (1936); un ampli dossier en totes les falles de la Secció Especial i totes les falles característiques de Valéncia de 2015 ('recorregut a banda per a malalts fallers'), etc.
El llector trobarà, ademés, firmes com les de Javier Mozas, A. Atienza, Cristina Burdeos, Francesc Tarazona, Òscar Rueda, Ricart Folgado, Miquel À. Gascón, Ampar MartínVillalba, Aureli López, Vicent R. Calatayud, entre atres, aixina com les ilustracions de Francesc Mascarós, Yoana Arias i Toni Ugó.
La portada és obra de Miquel Tomàs, un artiste valencià de primera magnitut. En 1977 guanyà el concurs de cartells oficials de Falles i de la Fira de Juliol –dos mostres només dels seus guardons–. A lo llarc de la seua carrera, ha participat en multitut d'exposicions –tant individuals com colectives– i, més recentment, ha realisat cartells per a diversos congressos i jornades. D'una atra banda, la seua obra es caracterisa pels paisages mariners i rurals; les figures i els retrats i les naturalees mortes.
NOTICIA PATROCINADA POR:
EL TALLER DEL MAPACHE
(haz click en la imagen)