PAGINAS

MASCLETAES 2024

sábado, 28 de marzo de 2020

“Distopia” d’Hernan Mir conseguix el XXII Premi de Contes Fallers

El relat “Distopia” (escrit en valencià), per Hernan Mir Serrano, gana enguany el XXII Concurs de Contes Fallers, de la revista-anuari decana de les falles, El Turista Fallero.
L’autor, Hernan Mir, és co-director de la revista de falles “Cendra”. Faller de Duc de Gaeta, teatrer faller de prestigi i destacat guioniste de falles. I dona la coincidència que ya va obtindre este premi del Turista Fallero en atres dos ocasions (2005 i 2007).
El títul del conte, “Distopia”, que significa utopia negativa i indesijable. O com diu el propi autor sobre el seu relat: Trista realitat. ¿I si fora cert?. O com ho descriu el jurat Joan Castelló: un relat futuriste i sarcàstic que nos torna a una realitat ¿indeseada?. I tracta en el fondo sobre la greu situació laboral i d'existència en els artistes fallers, i les seues falles.
Estos varen ser els sis jurats que varen donar el seu escrutini i veredicte, sense conéixer l’identitat dels autors participants dels contes: Paco López Barrio, Quino Puig Safont, Jesús Peris Llorca, Joan Castelló, Marta Querol Benèch i Carles-Andreu Fernández.
Sobre la puntuació conseguida per designació dels sis jurats, han donat com a resultat i orde este fallo: el conte premiat (per unanimitat absoluta) “Distopia”, de Hernan Mir, va conseguir, res menys que, 12 punts. Al que li seguix, a certa distància, com a finaliste destacat, Lluís Taula i Reig, pel seu conte, “La falla d’un escriptor”, en sis punts. Li seguixen dos relats més a destacar, com mereixcuts finalistes, empatats en la seua puntuació (4): “Falles i bunyols”, de Raquel López, i “Fums negres, grocs, vermells, blaus i blancs”, de Manolo Sanchis. L’obra premiada “Distopia” ha segut publicada en les pàgines del Turiste Faller 2020, i el seu autor va rebre la quantia de 250 euros com a premi en la presentació el passat 27 de febrer en els Cines Lys de Valéncia.