PAGINAS

viernes, 22 de enero de 2016

Ja es coneixen els cartells e imatge gràfica per a les Falles de 2016

Per a la realització del cartell de Falles 2016 s’ha tingut en compte, com context principal d’aquest any, la possible inclusió de la festa fallera en el catàleg de Patrimoni Immaterial de la Humanitat de l’UNESCO. Les Falles son candidates a aquesta important i transcendent consideració, i la seua imatge gràfica pot ajudar, i molt, a entendre la magnitud i l’interès d’aquesta festa popular.
El seu concepte general es la trajectòria de l’origen de “l’estoreta velleta” a la gran festa de les Falles valencianes. Ademes la seqüencia d’imatges proposta s’inicia amb un cartell que introdueix la campanya per a finalment difondre la sèrie completa de quatre que composen la imatge gràfica de les Falles de Valencia 2016.
El dissenyador, Ibán Ramón, amb una amplia trajectòria en projectes d’identitat corporativa, disseny editorial i comunicació gràfica, es el responsable d’haver realitzat el cartell i la imatge gràfica de les Falles 2016 segons va decidir el comitè encarregat d’aquesta selecció el passat 14 d’octubre de 2015.
Un total de 37 estudis i professionals del disseny, d’il·lustració i la comunicació participaren en la convocatòria de la Concejalia de Cultura Festiva per a elegir al encarregat de realitzar el cartell i/o cartells així com la imatge gràfica de les Falles de 2016. Nombrosos participants valencians però també procedents del País Vasco o Madrid així com de països com Itàlia o Rússia.