PAGINAS

MASCLETAES 2024

jueves, 26 de noviembre de 2015

La Falla Trinitat Alboraia s’uneix a #FallesUNESCO en la seua Setmana Cultural

L'Associació Cultural Falla Trinitat Alboraia inaugura este divendres 27 de novembre la seua Setmana Cultural emmarcada sota el lema 'Aprén amb Trinitat'. La comissió desenvoluparà diferents activitats, xerrades i concursos al seu casal en el carrer Hugo de Moncada, numero 13 de València i que culminaran el proper 4 de desembre.
Es tracta d'una iniciativa oberta, dirigida tant a fallers com a no fallers i que comptarà este any amb diferents tallers i conferències, com són la xerrada sobre 'El camí de València a Santiago', la conferència 'Mantilla i complements de la indumentària valenciana' de la mà de Jorge Faubel Iranzo, o una taula redona sobre la candidatura de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO.
Sens dubte una oportunitat única de fer alguna cosa diferent i aprendre coses noves.

Programa Setmana Cultural ‘Aprén amb Trinitat’

La Setmana Cultural començarà este divendres amb l'acte d'inauguració que serà a les 22:30 hores i que estarà presidit per les seues Falleres Majors Elena Hermida i Blanca Sierra, acompanyades pels presidents, Antonio Cherino i Alejandro Gómez. Després d'això es procedirà a l'exposició de candidatures per al concurs de portades del llibret de la comissió per a les Falles 2016.
El dia següent, dissabte 28, ve carregat d'activitats que començaran des de primera hora del matí. A les 11:00 hores gaudirem de l'activitat 'Atrapa un drac', que tindrà com a punt d'inici la Plaça del Patriarca i des d'on es realitzarà una activitat dinàmica per la ciutat adreçada especialment per als més menuts. A la vesprada, a les 19:00 hores comptarem amb la presència d'Ángel Sierra Hernández, enginyer industrial, que impartirà la conferència 'Camí a les piràmides', per descobrir els secrets d'Egipte. Després d'això, i per finalitzar el dia, tindrà lloc la segona cita del 'Circuit de Monòlegs Faller Las Noches del Pelikano', amb el millor humor des de les 21:00 hores.
El diumenge dia 29 es realitzarà la visita oficial als tallers dels artistes fallers, que en este cas són Carlos Herrero i Andreu Messeguer per a la infantil, i Manuel Martínez per la gran. A la vesprada, a les 19:00 hores el casal acollirà la xerrada 'Camí de Santiago des de València', de la mà de Juan José Serra Hernández, enginyer industrial membre de l'Associació Jacobea de Requena.
L'últim dia de novembre, dilluns 30, s’inicia amb uns tallers per als més menuts a les 17:30 hores al casal.
L'endemà, dimarts 1 de desembre, comptarem amb la presència de Jorge Faubel Iranzo, gerent de 1700 Indumentària Valenciana, per donar-nos una xerrada sobre 'Mantilla i altres complements de la indumentària valenciana'.
Dimecres dia 2 comptarà amb la col·laboració de José Monforte Gilabert, Doctor en Biologia i investigador del Consell Superior d'Investigacions Científiques a l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes en una xerrada per aprendre 'D'on ve el nostre menjar'.
El dijous 3 començarà amb una conferència de 'Malalties de transmissió sexual i la seva prevenció' a les 18:45 hores dirigida per la Doctora Amparo Vigo Peiró, metge adjunt del Servei d'Urgències de l'Hospital de Llíria, i finalitzarà amb una xerrada de 'Tabaquisme i deshabituació tabàquica. Com deixar de fumar', impartida pel Doctor Carlos Baeza Martínez, Metge adjunt del Servei de Pneumologia de l'Hospital de Torrevella.
A la cloenda de la Setmana Cultural, divendres 4 de desembre, a les 19:30 hores se celebrarà una taula redona sobre 'Les Falles, candidatura a Patrimoni Immaterial de la Humanitat de la UNESCO' a càrrec de José Martínez i Tormo, secretari general de Junta Central Fallera, Carmen Sancho Rosa, Fallera Major de València 2014, Moisés Domínguez, responsable de festes i tradicions del Levante EMV, Xavi Serra, portal d'internet Malalt de Falles i Vicent Lluch, Consultor en Turisme. Actuarà com a moderadora Elena Hermida Agudo, periodista i Fallera Major de la nostra comissió. A això li seguirà l'acte de cloenda a les 22:30h presidit per les nostres Falleres Majors, Elena Hermida i Blanca Sierra, i pels nostres presidents Antonio Cherino i Alejandro Gómez, a més de la presentació oficial dels esbossos dels nostres monuments a càrrec de Carlos Herrero i Andreu Messeguer, artistes del monument infantil, i Manuel Martínez Reig, artista del monument major. La nit culminarà amb la deliberació del cartell guanyador que serà la portada del llibret per a les Falles 2016.