Segons assenyala la comissió, aquest reconeixement
ha recaigut en aquest genuí tubercle valencià per tractar “d’un dels nostres
productes més internacionals que ens representa al voltant del món". És
per això, que la comissió ha decidit donar-li un lloc principal dins de les
jornades gastronòmiques que celebra anualment, i elaborar un menú complet on
aquest producte valencià és el protagonista.
Segons expliquen els organitzadors, els assistents
a les jornades podran gaudir d'una cata de cervesa de xufa amb el seu respectiu
maridatge, un gaspatxo valencià d'orxata de xufa de València i com a segon plat
"Pepino, llom i verdures de l'horta de València amb salsa de xufa "i
unes postres, la tradicional orxata acompanyada de fartons.
La
Falla Mossèn Sorell - Corona li atorga aquesta distinció al tractar-se d'un
dels productes valencians més internacionals i elaborarà un menú en el qual la
xufa de València serà la protagonista.
Des de la Denominació d'Origen agraeixen i valoren
molt positivament aquest reconeixement, i que hagin volgut mostrar les
possibilitats d'aquests productes a la cuina, coincidint amb la temporada
gastronòmica de l'orxata i la xufa de València que organitza el Consell
Regulador. Per Francesc Espinosa, president de la Denominació d'Origen "la
xufa i l'orxata són uns dels productes valencians per excel·lència, lligats
íntimament a les nostres festes i tradicions i com no podia ser d'una altra
manera, també a les falles, la festa més popular de tots els valencians".