PAGINAS

miércoles, 23 de septiembre de 2015

Pedro Espadero i Sergio Gómez tornen a plantar les Fogueres Oficials

Els artistes alacantins, Pedro Espadero i Sergio Gómez, construiran les Fogueres Oficials d’Alacant per al pròxim any 2016, adulta e infantil respectivament, segons ha fet públic el jurat qualificador el passat dilluns 21 de setembre.
El jurat va elegir per majoria el projecte de Pedro Espadero, que es va imposar a les propostes de Federico Molinero, Paco Juan, Pedro Abad i Fran Santonja. L’obra de Pedro Espadero serà la un-dècima Foguera que plante a l'Ajuntament, sent així l'artista que mes ha plantat en aquesta plaça.
La Foguera tindrà una altura de 20 metres, amb un remat en forma de disc solar, de 12 metres de diàmetre. El cos central de la Foguera Oficial serà una figura femenina representativa d’Alacant i en la base apareixerà el Castell de Santa Bàrbara fet en làmines de vareta. El conjunt es completarà amb 45 ninots.
Mentres, Sergio Gómez, artista de la Foguera Oficial Infantil per quinta vegada consecutiva, es va imposar a les propostes de Paco Granja i Alejandro Cano amb una al·legoria de ‘El Quijote’ mesclada amb diverses tradicions alacantines, amb un total de 31 ninots.
El pressupost per a la Foguera Adulta son de 96.800 euros i de la Infantil 19.800 euros, IVA inclós.
FOGUERA OFICIAL INFANTIL D'ALACANT 2016
LEMA: “EN UN LUGAR DE ALICANTE"
ARTISTA: SERGIO GÓMEZ
FOGUERA OFICIAL D'ALACANT 2016
LEMA: “LEGADO”
ARTISTE: PEDRO ESPADERO