PAGINAS

sábado, 26 de septiembre de 2015

El Casal Bernat i Baldoví va presentar el seu llibre

L’Associació Cultural Casal “Bernat i Baldoví” presentà el passat dimarts 22 de setembre el seu llibre “Des del Casal. Oberts al debat faller” en el Saló d'Actes del Museu de la Ciutat. Una obra colectiva que conté setze reflexions sobre el passat, el present i el futur de les Falles.
L'acte contà en la participació de Joan V. Ramírez, Joan Josep Serra i Òscar Rueda com a coordinadors del llibre i Ricart Folgado en representació de l'entitat editora, Foment de les Lletres Valencianes-L'Oronella, i fon presidit per la Fallera Major de Valéncia, Estefania López i Montesinos.
Segons se destacà en el transcurs de l'acte, l'obra pretén obrir espais de debat que puguen inspirar al colectiu faller en la faena conjunta d'assegurar un millor futur per a la festa de les Falles.
Partint de les coordenades que inspiren al Casal Bernat i Baldoví -la valencianitat idiomàtica i referencial, l'independència de criteri, la crítica de la realitat social, la sàtira, la pluralitat ideològica i el cadafal com a pilars bàsics de la festa- i des de l'experiència que otorga viure la festa en primera persona, cada autor aporta el seu particular punt de vista sobre diverses matèries de controvèrsia fallera.