PAGINAS

jueves, 16 de julio de 2020

Vicente Almela guanya el premi Salvador Debón de 2020

La Falla Plaça Doctor Collado per mig del premi “Salvador Debón Cortina” rendix homenage a un dels grans artistes de la nostra festa i que va marcar una época en el sí d'esta comissió fallera.
En la nit del passat 6 de juliol, en el casal de la comissió fallera va tindre lloc la delliberació del premi Salvador Debón per part del jurat compost per:
  • David González – President de la Falla Plaça del Doctor Collado
  • Boro Peiró – Director de ‘Gente de Fallas’ Onda Cero
  • Ángel Romero – Director de la web Cendra Digital
  • Quique Collado – Som Patrimoni
  • Marcos Chico
En un any excepcional com a est, en el que en motiu de la pandèmia del COVID-19 no s'han pogut celebrar les falles, han volgut continuar otorgant este guardó tenint com a objectiu el reconeiximent d'una trayectòria professional.
En esta ocasió, el jurat ha volgut reconéixer la llabor d'un artiste en un sagell inconfundible, que s'ha significat per fer falles d'autor, en una estètica molt marcada i en influències del còmic que li permet fer de el “dir més en menys” la seua filosofia de treball.
Al nostre premiat sempre li ha agradat innovar en materials sent el pioner en fer un remat en suro blanc en 1988, en la Falla Espartero - Gran Via Ramón i Cajal.
En un atre camp que ha destacat és com a mestre de molts artistes, ya anara en el seu taller o en el mòdul de formació professional, a els que sense dubte ha transmés els seus coneiximents, el seu amor per la professió i el cuidar fins a l'últim detall.
Enguany es jubila i deuria haver plantat la seua última falla en la Bolsería - Tros Alt, on tot va començar, encara que és segur que seguirà delectant-nos en alguna colaboració que nos obligue a visitar eixa falla.
Per tot això, la comissió de la Falla Plaça Doctor Collado otorga el Premi Salvador Debón 2020 a Vicente Almela Caballé.