PAGINAS

jueves, 16 de abril de 2020

La Federació d’Associacions de Veïns recolza al món faller

Reunida la junta directiva de la Federació d’Associacions de Veïns de Valéncia de forma extraordinària en la vesprada de l’11 de març, per a valorar la situació provocada pel COVID-19 i les mesures preses pel Govern i la Generalitat Valenciana el dimarts 10 de març, esta Federació manifesta lo següent:
1.- Fem una crida al sentit comú i a la tranquilitat dels veïns i veïnes en el compliment de les resolucions de les administracions i tècnics rebujant les notícies falses i els temors infundats. Instem a transmetre l'informació per les vies més fiables i ràpides de les mesures a prendre en cada moment.
2.- Manifestem el nostre recolzament i solidaritat en els veïns i veïnes fallers/as, per la situació que s'ha provocat per la prorrogació de les festes falleres. Desigem que s’articulen els mecanismes per a paliar les pèrdues dels professionals, comissions falleres a conseqüència d'esta situació d'alerta sanitària, per una pandèmia global ya declarada per l'OMS.
3.- Instar als veïns/es de la ciutat a treballar més encara si cap colze en colze en les comissions falleres, en l'Ajuntament i Institucions Sanitàries recolzant les iniciatives de la forma més dialogada possible de cara a que la convivència entre tots siga òptima de celebrar-se les Falles del 15 al 19 de juliol i en lo continu. Per a això creem molt positives ferramentes com la taula de diàlec per a consensuar el ban de Falles.
4.- Rebugem actituts de descontrol en l'accés als recursos de primera necessitat promogut per la falta d'informació i la por al desproveïment.
5.- Quedem a disposició de l’Ajuntament, Generalitat i les autoritats sanitàries en lo que es considere per a fer front a una pandèmia i les seues conseqüències, especialment per a fer fluir una informació veraç i rigorosa cap als veïns i veïnes dels barris.