PAGINAS

lunes, 20 de mayo de 2019

Alba Ramón i Sandra Palmer, Falleres Majors de Gandia per a 2020

Alba Ramón és la Fallera Major Infantil de Gandia de 2020
Alba Ramón Borja fou sorpresa ahir per la Federació de Falles de Gandia i acceptà ser la màxima representant dels xiquets i xiquetes durant les falles del 2020. La Fallera Major Infantil pertany a la comissió Parc Alqueria Nova i des que va nàixer gaudeix activament de la festa de les falles.
Alba va nàixer a Gandia el 26 de febrer de 2008 i amb tan sols 18 dies va ser batejada en l’acte del Bateig de Falles de Gandia. La seua madrina va ser la Fallera Major de Gandia de 2008, Ángela Bataller Palmer i el seu padrí, l’alcalde José Manuel Orengo.
La màxima representant de les Falles de Gandia ha ostentant nombrosos càrrecs a la seua comissió. Fou mascota a l’any 2009 i reina de la mini falla al 2010. Seguidament ostentà el càrrec de Reina de l’Art l’any 2013, al 2015 de la Festa, 2016 del Foc i 2017, Reina de la falla.  A més, l‘any 2018 formà part de la Cort de la Fallera Major Infantil de Gandia, Nuria Llopis Carrasco.
Té 11 anys i estudia 5é de primària al Col·legi Borja Jesuïtes. Li agrada molt la música i estudia 3º d’elemental i piano. Forma part de l’escola Dance Room Esther López on balla líric i pertany al grup de competició de hip hop Rafelkids.
Els seus pares són Lorena Borja Soliva i Javier Ramón Olaso, els quals li han trasmés l’estima per la festa de les falles. Lorena ha sigut Reina de la Festa infantil, Reina de la Festa, membre de la Cort de la Fallera Major de Gandia en 2001 i Reina de la Falla Parc Alqueria Nova en 2005. Ha ostentat diversos càrrecs com Delegada d’emissió, de llibret, secretària i lotera. I el seu pare Javier ha sigut Vice-president, Delegat de Festes i Delegat de la Plantà i la Cremà.
Sandra Faus és la Fallera Major de Gandia de 2020
Sandra Faus Palmer ahir rebia la visita inesperada de Telmo Gadea, president de la Federació de Falles i dels membres de l’executiva per notificar-li que havia estat triada la Fallera Major de Gandia per a l’any 2020. Sandra acceptava molt emocionada aquest càrrec.
La Fallera Major de Gandia va nàixer el 25 de setembre del 1988 a Gandia i és filla de Rosa i Argimiro. Actualment és infermera del bloc quirúrgic a l’hospital de Dènia-Marina Salud. És fallera de comissió Vilanova i ha ostentat nombrosos càrrecs.
Tot i que en l’actualitat és fallera de la Vilanova, la seua trajectòria fallera començà el 1996 en Marqués de Campo Perú, quan sa mare Rosa decideix apuntar-la a la falla del seu barri. En el 2001 esdevé reina de la poesia infantil i en l’any 2011 és nomenada reina de la falla. En el 2012 passa a formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major de Gandia, Laura Montero Sancristóbal. Aquest any, el 2019, ha sigut reina de la festa de la Vilanova d’on és fallera des de que va arribar acompanyada per qui ara ja és el seu home, Fermí. A més, Sandra gaudeix activament de tots els actes fallers que organitza la Falla Vilanova i comparteix afició amb els seus amics que també pertanyen a aquesta comissió.
A nivell personal, Sadra Faus va viure la seua infantesa al Col·legi Cervantes de Gandia, on va estudiar educació primària. Més endavant estudià ESO i batxillerat a l’IES Tirant Lo Blanc i a continuació un grau superior d’imatge a l’IES Veles e Vents. A més seguí formant-se amb un altre grau superior de riscos laborals i es va graduar en infermeria en la Universitat Catòlica de València en l’any 2015. Des d’aquell moment treballa a l’hospital de Dènia-Marina Salud com a infermera del bloc quirúrgic.