PAGINAS

domingo, 10 de junio de 2018

Les Falleres Majors de Gandia es presenten a l’Assemblea de Presidents

Júlia Perles: “Vull ser Fallera Major Infantil a jornada completa; 24 hores al dia, durant els 365 dies que ens esperen”
Júlia Perles Moncho, Fallera Major Infantil del 2019, dirigí aquesta nit les primeres paraules a l’assemblea de la Junta Local Faller al Museu Faller. Com és tradició, les Falleres Majors són presentades als màxims representants de les falles de Gandia per tal que comencen a conéixer-les abans del frenètic calendari faller.
La màxima representant de les falles de Gandia aprofità l’ocasió per a explicar que prové d’una família molt fallera i que estima molt la nostra festa. “Potser coneixeu a ma mare, a Elena. Ella és una de les veteranes d’aquesta assemblea; porta quasi 18 anys com a membre de la mateixa i crec, que és un exemple per a totes les dones falleres. Una de les pioneres. Per a mi, que vos diré…, és un exemple per a tot, no sols en el tema faller. És la meua millor amiga, la millor fallera i la millor mare. Mon pare sempre diu que, per a no discutir amb nosaltres, se sap dues paraules màgiques: “Sí, carinyo”. Amb aquesta actitud ens dóna suport a tots sense discutir” afirmà Júlia Perles a l’assemblea extraordinària.
A més, Júlia Perles no podia oblidar-se de la seua família, assegurà: “Nosaltres tres ens complementem amb la resta de família. Sense ells no podem estar: ho fem tots junts. I ben orgullosa vos dic que qualsevol de les dones de la nostra casa haguera estat una gran fallera major: Lola, Blanca, Marina… Jo sóc la més menuda de la casa i en mi s’ha complit l’anhel més desitjat”
La Fallera Major Infantil del 2019 també recalcà la gran tasca que realitzen els xiquets a la festa de les falles, “recordeu que la supervivència de la nostra cultura va lligada a què es transmeta de pares i mares a fills i filles. Els menuts som la corretja de transmissió de les falles. Ja sabeu que entre “tablets” i “smartphones” ens despisteu prou. Però si ens mimeu com cal, si tracteu d’encaixar-nos en aquest món meravellós, aparcarem la tecnologia per convertir-nos en protagonistes d’ell”.
I per finalitzar Júlia Perles volgué donar a conèixer els seus objectius com a Fallera Major Infantil: “Em compromet a no deixar-me véncer pel cansament i el desànim i representar-vos a tots com es mereixeu. Ganes no em faltaran. Fins i tot, el meu iaio ja m’ha dit que enguany d’anar al futbol Miramar, res de res. I té tota la raó. Vull ser Fallera Major Infantil a jornada completa; 24 hores al dia, durant els 365 dies que ens esperen. Sols així espere estar a l’altura i al nivell que espereu de mi.” I per dur a terme aquesta tasca tan important, Júlia Perles demanà ajuda a l’assemblea de la Federació de Falles: “Conte amb vosaltres per a ser els meus aliats, i com bé insisteix el pesat del president, a què cerqueu amb mi la felicitat que ens ofereixen les falles.”
Laura Puig a l’assemblea : “La vostra energia i el vostre saber fer són imprescindibles perquè la festa de la nostra ciutat funcione”
Laura Puig, Fallera Major de Gandia del 2019, hui coneixia a l’assemblea de la Federació de Falles qui està representada per 3 membres de cada comissió. Hui ha estat la primera vegada que la Fallera Major es dirigia als presidents/es, secretaris i delegats de festes de les 23 comissions gandianes.
Com és tradició la Fallera Major de Gandia es presentava davant de l’assemblea per tal que coneguérem més sobre el seu currículum i les seues il·lusions. La màxima representant de les Falles afirmava: “Sóc Laura Puig Martí, i enguany tinc el gran privilegi de ser la Fallera Major de Gandia. Com bé ha dit Júlia enguany la falla Grau està de moda, i estem molt orgulloses de ser part d’aquest moment històric per al nostre barri. El Grau és, per sentiment i tradicions, un poble. Tots ens coneixem, tots som família. La meua, la de Benjamín i Lolín i Dolores som… els del molí. Així ens coneixen.” A més, Laura Puig aprofità l’ocasió per a presentar a la seua família, i assegurà que: “Les llàgrimes de ma mare en cada acte al qual anem, i l’emoció de mon pare i mon tio, són un clar exemple de l’honor que ens heu concedit.”
A més Laura Puig volgué animar als fallers a continuar lluitant per la festa de les falles: “Les falles no serien el que són sense la dedicació desinteressada de vosaltres. Els secretaris, els delegats de festes… i especialment els presidents i presidentes. Enguany 7 presidentes de falla, una cosa que a mi, com a dona, em fa sentir molt orgullosa de les falles de Gandia. La vostra energia i el vostre saber fer són imprescindibles perquè la festa de la nostra ciutat funcione. Si l’administració haguera d’organitzar tot el que fan les falles, seria simplement impossible. Sols el vostre entusiasme compensa les hores de treball amb fred i calor als casals preparant carrosses i comparses, o assajant el festival musical infantil. Mai les falles estaran suficientment agraïdes al vostre treball.”
I per finalitzar, Laura Puig explicà que accepta l’encàrrec de representar a Gandia però ho fa des de la humilitat, el respecte i amb un poc de por, però convençuda que amb l’estima i ajuda de les falles podrà superar tots els obstacles de la millor manera possible.