PAGINAS

viernes, 21 de abril de 2017

Un trio d'artistes plantarà al cor de la ciutat

Un jurat designat per entitats falleres i artístiques ha triat el projecte presentat per Miguel Hache ha sigut el seleccionat per plantar la falla infantil municipal de 2018 entre huit projectes mes.
Miguel Hernández Agüelo (València, 1984) ha estudiat el grau de Belles Arts en la Universitat Politècnica de València. Ha guanyat el 5º premi de la Secció Especial tant enguany com el passat, quan a més va obtindre per part del Cercle de Belles Arts el premi per la millor falla infantil i el ninot indultat. Reyes Pe col·labora en el vestuari d’este projecte, que ha sigut triat pel jurat per unanimitat.
El jurat que ha seleccionat la falla infantil municipal l’han integrat:
  • Nicolás Garcés, delegat de mitjans de comunicació de la Interagrupació de Falles i arquitecte tècnic per la Universitat Politècnica.
  • Pepa Gómez, llicenciada en periodisme i ciències polítiques i presidenta de la comissió de Borrull – Socors.
  • Daniel López, artista faller especialista en pintura.
  • Núria Tamarit, graduada en Belles Arts i professional de la il·lustració editorial.
  • Teresa Val, en representació de la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL).
El projecte presentat pels artistes fallers José Latorre i Gabriel Sanz junt al dissenyador internacional Okuda ha sigut el seleccionat per plantar la falla gran municipal de 2018.
Latorre (València, 1962) planta falles des de 1981 i des de 2001 fins 2013 va ser el mestre major del Gremi d’Artistes Fallers i president de la Federació d’Artistes Fallers i Fogueres de la Comunitat Valenciana. Des de 1987 el seu treball va associat al de Sanz (Conca, 1959), qui des de molt jove va encetar la seua trajectòria professional al taller dels germans Sánchez i en l’actualitat és secretari de la Cooperativa d’Artistes Fallers. Junts ja varen plantar la falla gran municipal de l’any 2008, per la qual cosa la de l’any que ve serà la seua segona falla a la Plaça de l’Ajuntament de València.
El jurat ha triat per unanimitat este projecte que comptarà amb la col·laboració d’un dissenyador de renom internacional, Okuda San Miguel (Santander, 1980), llicenciat en Belles Arts, amb treballs d’art urbà reconeguts des de 1997 que el porten a unes estructures geomètriques multicolors molt característiques, en ocasions catalogades com a surrealisme pop amb essència de carrer.
El jurat que ha seleccionat la falla gran municipal l’han integrat:
  • Amparo Díaz, professora titular d’escola universitària, membre de l’equip Totfalles, col·laboradora fundadora de la revista Cendra i participant en El Turista Fallero.
  • Ramon Lluch, llicenciat en medicina i cirurgia per la Universitat de València, expresident de la comissió Doctor Manuel Candela – Beatriu Tortosa i faller en l’actualitat de la comissió Sapadors – Vicent Lleó.
  • María Jesús Giménez Pinto, artista fallera, llicenciada en Belles Arts i professora del cicle formatiu de tècnic superior en artista faller i construcció d’escenografies.
  • Sebastian Alós, responsable del desenvolupament de diversos projectes d’identitat corporativa, disseny de producte i editorial.
  • Aureli Doménech, graduat en Belles Arts i museòleg, responsable de treballs d’assessorament cultural i secretari del Cercle de Belles Arts.
En un procés igual que el realitzat per a seleccionar la falla infantil municipal de l’any que ve, les persones responsables de les candidatures presentades per plantar la falla gran de 2018 han pogut explicar els seus projectes i han respost les preguntes dels integrants del jurat, que han triat el projecte de Latorre i Sanz però han destacat la gran qualitat de l’altra proposta presentada pels artistes José Ramón Espuig i Ximo Esteve juntament amb els artistes plàstics Leonardo Gómez, Francisco Berenguer i Jaume Chornet, als qui han instat a presentar-se de nou l’any que ve donat el gran atractiu de la proposta presentada.
Pròximament hi haurà un acte específic per a la presentació pública dels projectes per als monuments municipals de l’any que ve.