PAGINAS

lunes, 17 de octubre de 2016

El Doctor Collado entregarà els seus premis

L’acte contarà en l'assistencia de la Fallera Major de Valencia, Raquel Alario, i el president de Junta Central Fallera, Pere Fuset.
El proxim divendres 21 d'octubre a les 19.30 hores, tindra lloc en l'Espai Cultural de El Corte Ingles del Carrer Colón, la XIII edicio d'entrega dels Premis Llonja i Salvador Debón que organisa la Falla Plaça del Doctor Collado.
Com tots sabem els Premis Llonja tenen per objectiu el reconeiximent d'aquelles persones o entitats que s'han significat per tindre relevancia en l'ambit professional, social o cultural de nostra ciutat.
Per la seua part el premi Salvador Debón preten premiar a l'artiste revelacio de l'any i homenajar a la figura de l'artiste faller mes rellevant que ha tingut la comissio.
L'entrega dels premis estara presidida per Raquel Alario, Fallera Major de Valencia 2017, i pel president de Junta Central Fallera, Pere Fuset. Per part de la comissio presidiran l'acte el president, Tomo Fagoaga, i la Fallera Major Infantil, Nuria Esteve Castre.
Despres de reunir-se el jurat compost pel president de la falla, el vicepresidente de Relacions Publiques i destacades personalitats de la festa (periodistes, artistes fallers, entre atres) i despres de realisar les delliberacions corresponent, han decidit otorgar els següents guardons:
  • PREMI SALVADOR DEBÓN: Carlos Carsí, por la seu trajectòria ascendent, ja que ha aconseguit guanyar en el seu debut en la màxima categoria amb Cuba –Literat Azorín, algo que molt pocs artistes han lograt a lo llarg de l’historia.
  • PREMI LONJA EXTRAORDINARIO: Acnur, en reconeixement a la encomiable labor que realitza amb els refugiats, especialment en el conflicte de Siria.
  • PREMI ESPECIAL LONJA: Doctora Ana Lluch, recent medalla del Consell Valencià de Cultura, por la seu labor de investigació reconeguda a nivell internacional en el camp d’oncologia.
  • PREMI LONJA DE SOLIDARITAT: Falla Monte de Piedad de Xirivella por la seua campanya solidaria de ‘moños rosas’ a favor de l’Associació Mechones Solidarios, entitat que es dedica a fer perruques oncològiques.
  • PREMI LONJA DE COMUNICACIÓ: El Turista Fallero pel seu 75 aniversari i per la gran labor de difusió que realitza de la festa.
  • PREMIO LONJA FALLES: A totes aquelles comissions que han lograt alguna vegada en la seu historia algun premi en la Secció Especial, amb motiu del 75 aniversari de la categoria. Així, les premiades son les següents:
  • Falla Plaza del Pilar, Falla Convento Jerusalén - Matemàtic Marzal, Falla Mercado Central, Falla Plaza Na Jordana, Falla Plaza Doctor Collado, Falla Monestir de Poblet - Aparicio Almiñana, Falla Plaza de La Merced, Falla Plaza Lope de Vega, Falla Sueca - Lirerato Azorín, Falla Antic Regne - Duque de Calabria, Falla Antic Regne - Maestro Serrano, Falla Bailen –Xàtiva, Falla Visitación – Orihuela i la Falla Cuba -Literato Azorín.