PAGINAS

miércoles, 11 de noviembre de 2020

L'Ajuntament de València i el València Club de Futbol sumen esforços per a donar suport al sector faller

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha presentat el passat 22 de setembre l'acord aconseguit per a la promoció de les falles i la cultura local i el suport als Gremis Fallers.

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha presentat este dimarts l'acord de col·laboració entre l'Ajuntament de València i el València CF. per a la promoció i suport de la Festa de les Falles i de la labor del sector faller. Segons este acord, el València CF durà a terme diferents iniciatives de promoció de les Falles i la cultura local durant la temporada 2020/2021 del Campionat de Lliga de Primera Divisió.

L'estadi de Mestalla ha acollit la presentació de l’acord, en el qual han participat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, i el president del València CF, Anil Murthy. Tal com s'assenyala en l'acord, l'objectiu d'esta iniciativa conjunta és «donar suport a la cultura local i al col·lectiu Faller, tan directament afectat per la crisi del COVID-19, i conjuminar sinergies entre el València CF i l'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, per a la promoció de les falles i el suport als Gremis Fallers de València, Alacant i Borriana».

La iniciativa es desenvoluparà al llarg de la temporada esportiva 2020 / 2021, i consisteix al fet que el club valencià entregarà, com el regal institucional que habitualment atorga als clubs visitants, una peça d'artesania fallera elaborada pels artistes fallers valencians.

Tal com ha explicat el regidor Carlos Galiana «no és només regalar un ninot; és molt més: és fer campanya, és fer promoció, és fer d'ambaixadors de la marca València. I crec que per a això, tindre al nostre costat un club com el València CF, és fonamental». Per això, el delegat de Cultura Festiva ha agraït al club «esta magnífica campanya«, i ha destacat la col·laboració que s'estén també a altres àmbits, com per exemple en l'esment al Mercat Central de València en les samarretes dels jugadors.

Per part seua, Anil Murthy ha subratllat «el compromís del club i de la gent que li envolta de ser un referent per a la societat valenciana, especialment en esta situació sense precedents». «Amb el turisme sota mínims –ha continuat el president del València CF- amb esta bandera de la ciutat València que són les Falles, cancel·lades, amb molts sectors productius quasi paralitzats i amb molta gent que està passant-ho malament, vam tindre esta idea, que vam plantejar a l'Ajuntament». Murthy ha agraït «l'entusiasme i la sensibilitat del Govern Municipal des del primer moment», i ha explicat que l'«objectiu, més enllà dels ninots, que estic segur que encantaran als clubs participants, és també promocionar la marca de València, i tornar a compartir les Falles. I també mostrar al món el treball tan important del gremi d'artesans i artistes fallers, únic en el món, i que ara l'està passant malament. Ara més que mai toca fer costat i estar junt amb la societat valenciana», ha conclòs.

Galiana i Anil han explicat que per a cada partit de la temporada 20/21 es crearà una peça artística única, que es produirà per duplicat, de manera que una s'entregarà al club visitant com a obsequi, i l'altra serà exposada al Camp de Mestalla, en el marc del Forever Tour. A més, cadascuna de les segones unitats podrà ser utilitzada per la Regidoria de Cultura Festiva per a les activitats que es consideren oportunes.

Després de la convocatòria realitzada entre els tres principals gremis, València, Alacant i Borriana, es van rebre 37 propostes d'artistes fallers: 20 propostes del Gremi de València; 8 del Gremi de Borriana; i altres 9 del Gremi d'Alacant. D'elles, i tal com estableix l'acord entre el club esportiu i l'Ajuntament, s'han triat 20 esbossos: 19 corresponents als 19 partits de la Lliga que es disputaran al Camp de Mestalla durant la temporada 20-21; i un esbós més per al primer partit de la Copa de S. M. el Rei.

El regidor de Cultural Festiva, Carlos Galiana, ha explicat que, per part de l'Ajuntament, s'havien suggerit les següents proporcions per a l'elecció dels esbossos: 2 realitzats per artistes autors de Falles Municipals (per als partits que es disputaran amb Levante UD i Vila-real CF el mes de març 2021), 8 realitzats per artistes pertanyents al Gremi de València, 5 realitzats per artistes del Gremi de Borriana, i altres 5 del Gremi d'Alacant. Finalment, s'ha acordat esta distribució, amb l'única excepció que seran 9 els artistes del Gremi de València i 4 els de Borriana pel partit de l’Atlètic de Madrid). En el cas del Gremi d'Alacant el partit amb el Reial Madrid.