PAGINAS

MASCLETAES 2024

jueves, 24 de octubre de 2019

Ricardo Ten, Julio Monterrubio i Save the Children entre els galardonats dels Premis Llonja

  • Jaime López Bronchud, la Falla Mestre Gozalbo i les festes de la Magdalena completen els guardonats en els Premis Llonja
  • La Falla Doctor Collado entrega els premis este divendres 25 d'octubre a les 19:30 hores en l'àmbit cultural de El Corte Inglés de l’Avinguda de França
  • L'acte contarà en l’assistència de la Fallera Major de Valéncia, Consuelo Llobell i de la Reina Infantil de les festes de la Magdalena, Gal·la Calvo
  • La comissió presentarà els esbossos dels seus falles este dissabte 26 a les 17:30 hores en el seu casal
El pròxim divendres 25 d'octubre a les 19:30 hores, tindrà lloc en l'Àmbit Cultural del Corte Inglés de l’Avinguda de França, la XVI edició d'entrega dels Premis Llonja i Salvador Debón que organisa la Falla Plaça del Doctor Collado. L’accés a este acte és lliure fins a completar aforament.
Els Premis Llonja tenen per objectiu el reconeiximent d'aquelles persones o entitats que s’han significat per tindre rellevància en l’àmbit professional, social o cultural de la ciutat de Valéncia. Per la seua banda el premi Salvador Debón pretén premiar a l'artiste revelació de l'any i homenajar a la figura de l'artiste faller més rellevant que ha tingut la nostra comissió.
L'entrega dels premis estarà presidida per la Fallera Major de Valéncia, Consuelo Llobell. Per part de la comissió presidiran l’acte el president, David González, la Fallera Major Infantil, Sofia González i el president infantil, Pepo Ramírez. Ademés, contarà en l'assistència de  Gal·la Calvo Santolaria, Reina Infantil de les Festes de la Magdalena de Castelló i Fernando Sos García,  Vicepresident de la Junta de Festes de Castelló.
Despuix de reunir-se el jurat compost pel president de la falla, el vicepresident de Relacions Públiques i destacades personalitats de la festa (periodistes, artistes fallers, entre uns atres) i despuix de realisar les delliberació corresponent, han decidit otorgar els següents guardons:
  • PREMI SALVADOR DEBÓN: Fernando Foix Fabregat, un jove artiste de Benicarló, debutant en Secció Especial, en un dels anys de més calitat que es recorda i en una demarcació tan exigent com és Duc de Gaeta – Pobla de Farnals, ha conseguit fer del seu falla una visita obligada en les rutes falleres que es va vore refrendada en el Tercer Premi de la categoria.
  • PREMI LLONJA EXTRAORDINARI: Festes de la Magdalena de Castelló, en commemoració del 75 aniversari de l'aparició de les Gaiates com a monument identificador i també com a colectiu fester i la definició de l’indumentària de “castellonera” i “castelloner” que des de llavors lluïxen els representants festers, que naix en plena posguerra, en ganes de senyalar que havien aplegat nous temps.
  • PREMI LLONJA Al DEPORT: Ricardo Ten Argilés, deportiste espanyol (valencià) en discapacitat que va competir en natació adaptada categoria en la qual va permanéixer en l’èlit 21 anys en els que va conseguir més de 100 títuls nacionals, 13 campeonats d'Europa, sèt campeonats del món i va anar tres voltes campeó paralímpic. Des de que va debutar en la selecció de ciclisme en el Mundial de carretera de 2017 en Suràfrica, on va conquistar un argent, s’ha penjat nou medalles: quatre ors, dos argents i tres bronzes. És tot un referent d’esforç, constància i motivació.
  • PREMI LLONJA PATRIMONI: Julio Monterrubio Fernández, referent tant en falles infantils com a majors per als artistes que marquen hui la tendència. Ha obtingut sis voltes el primer premi de la màxima categoria i enguany va rebre l'insígnia d'argent del Gremi d'Artesans Artistes Fallers que l'institució otorga als artistes fallers jubilats.
  • PREMI LLONJA DE SOLIDARITAT: Save the Children pels seus 100 anys ajudant a l'infància més vulnerable. Solament durant l'últim any han aplegat directament a 40,8 millons de chiquets i chiquetes, més de 133 millons en total, en 118 paisos del món, inclosa Espanya. Ademés, han atés a 9,3 millons de chiquets i chiquetes en 113 emergències humanitàries en 58 paisos.
  • PREMI LLONJA DE COMUNICACIÓ: Jaime López Bronchud, qui va començar la seua carrera professional en la ràdio local (Canal 25 Radi) i posteriorment en la televisió Canal 25 TV. Des d'este moment, va desenrollar la seua llabor en distints canals: 97,7, Radi Espanya, 93.1, Valéncia 7, Mini Diari, Procono TV,  Punt 2, Canal 13, TMV i actualment en Llevant TV, on dirigix i presenta el programa sobre festes, “Tot és Festa”.
  • PREMI LLONJA FALLES: Falla Mestre Gozalbo - Comte d’Altea, en reconeiximent a la seua llabor dins del panorama faller donant-li importància al monument sobre atres aspectes de la festa, varen rebre el màxim reconeiximent en la secció 1ºA en "Ambicions" de Manuel Algarra i el primer premi de la secció especial infantil de la mà de Iván Tortajada, per segon any consecutiu, baix el lema “Si falles”.
Per altra part, este dissabte a partir de les 17:30 hores tindrà lloc la presentació dels esbossos de les seues falles obra de Santaeulalia Tematización i de Xavier Ureña en les categories de 1ºB i 6º respectivament. L’acte tindrà lloc al seu casal ubicat en el Carrer Angosta de la Companyia, numero 2.