PAGINAS

domingo, 3 de febrero de 2019

“La pintora de ninots” conta El Turista Fallero de 2019

El conte “La pintora de ninots” escrita en valencià per Fernando Morales guanya el XXI Concurs de Contes Fallers de la revista anuari decana de les Falles, El Turista Fallero.
L’autor, Fernando Morales, de professió periodista especialitzat en àmbit cultural es faller de Mossen Sorell – Corona i membre de l’ADEF. Casualment fou participant i jurat del mateix concurs en altres edicions, així com antic col·laborador de la revista.
El conte, en format narratiu principalment dialogat, com pre-diu el jurat Josep Lluís Marín: “es un conte que presenta uns personatges ben definits, aconseguix retratar tot el món de relacions que s'establixen entre alguns directius i els artistes fallers, aposta per donar protagonisme a les dones i es clou amb un final sorprenent.”
Estos foren els sis jurats que donaren el seu escrutini i veredicte, sense conèixer la identitat dels diferents participants: Paco López, Quino Puig, Jesús Peris Llorca, Joan Castelló, Josep Lluís Marín i Carles-Andreu Fernández.
En quant a la puntuació aconseguida per designació dels jurats, que a partir dels 35 relats rebuts i una preselecció efectuada pel coordinador del jurat, Sento Bayarri, varen quedar sols 8 contes per a competir, han donat com resultat el conte premiat.
“La pintora de ninots” va aconseguir 17 punts sobre un màxim de 18 i al que li seguixen a certa distancia tres finalistes.
En primer lloc, “Neteja a fons” de Juanjo Medina amb 6 punts. A continuació, “El abuelo” de José Ramón Alonso que viu a Salamanca amb 5 punts. Com tercer finalista destaca amb 4 punts, “El alma de la pólvora” de Carmen Andrés Reyes.
L’obra premiada “La pintora de ninots” serà publicada en les pagines de El Turista Fallero de 2019 i el seu autor rebrà una quantia de 250 euros com a recompensa.
Ademes la revista ha donat a conèixer la portada de la seua edició de 2019 que ha estat a càrrec dels artistes Ceballos y Sanabria.
La presentació de la revista serà el pròxim 27 de febrer a les 20:30 hores en el casal de la Falla Convent Jerusalem situat al Carrer Matemàtic Marzal numero 1.