PAGINAS

MASCLETAES 2024

miércoles, 20 de febrero de 2019

Es convoca el premi Vicente Ros Belda al ninot infantil més ingeniós a l’Exposició del Ninot


La Federació de Falles en especial Ingeni i Gràcia, en la seua constant preocupació i treball per al reconeiximent de el “Ingeni i gràcia” en les Falles i posada en el valor que li correspon per naturalesa, otorgarà el “Premi Vicente Ros Belda”, en la seua segona edició i com a reconeiximent al gran impulsor de les falles infantils, al Ninot Infantil dotat de més ingeni i gràcia de la Exposició del Ninot.
BASES
1.- Optaran a este premi tots els ninots infantils presents en la Exposició del Ninot de Valéncia, sense distinció de classificació o categoria, exceptuant els presentats per les comissions pertanyents a la Federació de Falles en especial Ingeni i Gràcia.
2.- Els ninots infantils seran visitats pel jurat nomenat a l'efecte per la Federació de Falles en especial Ingeni i Gràcia en el dia acordat del més de Febrer.
3.- El jurat estarà compost per cinc persones seleccionades entre les comissions federades.
4.- El fallo del jurat es farà públic en el més de Febrer.
5.- El premi, consistent en un “palet” per a la comissió infantil guanyadora i un diplomar per a l'artiste, s'entregarà en la pròpia Exposició del Ninot abans de la seua clausura el 14 de març.
CONSIDERACIONS
En este premi es pretén valorar l'ingeni i la gràcia, la “purna”, la intenció satírica, l'originalitat, l'habilitat de l'artiste per a transmetre el seu mensage, la comprensió del mateix, el seu possible contingut social, pedagògic o de valors… i tot això sense desvincular-ho de la qualitat escultòrica i artística del ninot infantil.