PAGINAS

domingo, 3 de febrero de 2019

La Falla “El Palau” i la Gaiata 4 L’Armelar celebren el seu agermanament

  • El Palau de la Festa de Castelló va acollir l’acte de presentació de la Gaiata per a les festes de la Magdalena del 2019
  • “L’interès i la curiositat per conèixer les tradicions de la nostra veïna Castelló són la raó per la qual decidim agermanar-nos”, explica la presidenta de la Falla Antiga Senda Senent - Alameda.
Foto: Gaiata 4 (Ediciones Digitales Murphy)
La Gaiata 4 L’Armelar i la Falla Antiga Senda Senent-Alameda “El Palau” van celebrar el seu agermanament en el solemne acte de la presentació oficial de la Gaiata per a les festes de la Magdalena del 2019. L'acte, que es va celebrar el passat 19 de gener al Palau de la Festa de Castelló, va ser el moment per a celebrar l'agermanament entre les dues comissions. Una representació de la Falla Antiga Senda Senent-Alameda, encapçalada per les Falleres Majors, Vivi Sotelo i Teresa Zurano, es va desplaçar a la capital de la Plana per a acompanyar a la Gaiata en la seua presentació.
“L’interès i la curiositat per conéixer les tradicions de la nostra veïna Castelló són la raó per la qual decidim agermanar-nos”, explica Begoña Gómez-Cencillo, presidenta de la Falla Antiga Senda Senent-Alameda. “La Gaiata L’Armelar i la Falla El Palau tenen unes característiques molt afins: el treball i l'esforç dels seus integrants per defensar la seua demarcació”, afig.
“Una riquesa cultural que abasta un ampli ventall d'activitats des del pregó, la romeria de les canyes, el protagonisme del Rei En Jaume, Na Violant d’Hongria i les Dames i Cavallers de la conquesta, l'ofrena, el teatre, el volteig de campanes, els mercats gastronòmics i vinícoles o les mostres de folklore”, explica la presidenta de la comissió.
Segons Ramón Guiñón, president de la Gaiata 4 L’Armelar, el moment més especial és l'eixida de les gaiates del magatzem i l'arribada a la ciutat: “És un honor portar la gaiata al centre de la ciutat”.
Foto: Falla El Palau
La Falla Antiga Senda Senent - Alameda “El Palau” viurà enguany de forma molt especial diferents moments de la festa de la Magdalena de Castelló.