PAGINAS

jueves, 14 de diciembre de 2017

La recta final per a les Falles de Gandia 2018

Joaquin Más, metge del Real Madrid, serà el pregoner de les Falles del 2018
El gandià Ximo Más serà la persona encarregada d’anunciar l’arribada de les festes josefines de la nostra ciutat. Ximo Más és una persona molt arrelada a Gandia i a la nostra cultura.
El pregoner de les Falles de Gandia per a 2018, Ximo Más sempre ha estimat la nostra terra formant part dels clubs deportius de la nostra comunitat com el Levante i el València. Actualment, desenvolupa la seua professió de metge esportiu al Real Madrid.
Telmo Gadea, president de la Federació de Falles de Gandia, ha explicat aquesta nit a l’assemblea que Ximo Màs ha estat escollit com a pregoner de les falles del 2018, per la seua estima per Gandia i la seua professionalitat. És una persona molt destacada a la seua vessant, com fou el cas del fotògraf Víctor Cucart i el cuiner Ricard Camarena.
És un vertader plaer que Ximo Más siga la persona encarregada d’anunciar la festa de les falles a tots els gandians i gandianes el pròxim 3 de febrer.
Les Falles de Gandia tindran, per primera vegada, una marxa per a la processó de Sant Josep
El 19 de març, Sant Josep del Raval eixirà a la processó amb una marxa composta per Hugo Chinesta, professor superior en Música, llicenciat en Composició pel Conservatori Superior Salvador Seguí de Castellón i professor de percussió.
Com a compositor ha sigut finalista en diversos concursos i ha obtingut diversos premis i mencions: accèssit en el XLII Concurs de Composició de Música Festera Ciutat d’Alcoi (2005), Menció d’Honor del Concurs de Pasdobles Ciutat de Segorbe (2006) . Va ser finalista en Huí Huí Música de la SGAE en 2007 i va estar nominat als premis Euterpe en 2007 pel pasdoble Alma de toro. Algunes de les seues obres han sigut seleccionades com a obres obligades en diferents certàmens, com el provincial de Castelló, autonòmic de la Comunitat Valenciana i el Certamen Internacional de bandes de Ciutat de València. Rep encàrrecs de distintes agrupacions musicals i productores.
Telmo Gadea, president de la Federació de Falles de Gandia, consultà amb el sacerdot de la Parròquia de Sant Josep  del Raval, Don Priscilio, si li pareixia correcta aquesta iniciativa i el sacerdot, molt content, assegurà que era un vertader plaer. La marxa s’estrenarà el proper 10 de febrer al Concert Faller que tindrà lloc al Museu Faller de Gandia.
Les Falles de Gandia competiran per obtindre 3 banderins a la falla que millor tracte la diversitat sexual, de gènere i familiar
Reunits els màxims representants de les 23 comissions gandianes, s’ha decidit aquesta nit a l’assemblea de la Federació de Falles, otorgar 3 banderins a la millor escena integrada a un monument que tracte ladiversitat sexual, de gènere i familiar. Amb els premis es pretén estimular el tractament respectuós de la realitat homosexual, trans, lèsbica i bisexual així com reconèixer els valors d’ironia, crítica, gràcia, enginy i encert dels monuments fallers quan tracten aquesta temàtica. El Jurat serà nomenat per Junta de Govern de la Federació de Falles i per l’Ajuntament de Gandia estant composat per un mínim de tres persones, i la seua resolució serà inapel·lable. La visita del citat Jurat s’efectuarà el 16 de març als monuments.
D’entre les falles presentades, s’atorgarà tres premis únics, que consistirà en tres banderins’ i una recompensa econòmica de 1.000 euros a repartir entre els 3 premiats. L’estandard s’otorgarà el proper 16 de març a la plaça Major.  Es podran presentar totes les falles de qualsevol categoria o secció de la ciutat de Gandia. El Jurat valorarà principalment el tractament de les escenes o el monument que aborden la realitat de lesbianes, gais, trans i bisexuals i contribuisquen a la normalització i visibilitat de les persones LGTBI.
Les falles, una vegada més, demostren que són un col·lectiu revindicatiu i a més que alberga a la societat en general.
CADERSA patrocinarà l’arena per a tots els monuments fallers de Gandia
El president de la Federació de Falles, Telmo Gadea, ha anunciat a l’assemblea general un acord de patrocini amb l’empresa CADERSA. Pel mateix, aquesta es compromet a aportar tota l’arena que siga necessària per a la “plantà” de les falles de Gandia i protegir el paviment dels carrers. Com a novetat, aquesta arena prové de materials reciclats de la planta pròpia –provinent d’obres, enderrocs, i reciclatge- i per tant no és de procedència de pedrera natural. Una vegada passada la “cremà” aquesta arena podrà ser altra vegada renovada en la planta de tractament. Representarà un estalvi per a les falles i, a més, una millora en la sostenibilitat del medi ambient en l’activitat fallera.
CADERSA va nàixer en 1995. És una empresa constructora especialitzada en canalitzacions i enderrocaments. Des d’aleshores ha vingut desenvolupant una activa estratègia de diversificació i en l’actualitat, executa tot tipus de projectes edificació i obra civil, tant com per les administracions públiques com per a clients privats. CANALIZACIONES Y DERRIBOS SAFOR S.L. és gestor valoritzador de residus autoritzats. Queda avalada per nombroses obres de referència per a diferents administracions de caràcter local, provincial i autonòmic, així com empreses privades i particulars.