PAGINAS

viernes, 31 de marzo de 2017

La Falla Arxiduc Carles - Músic Gomis es la vencedora del Premi Xufa de Valencia

La Falla Arxiduc Carles – Músic Gomis es porta els 200 llitres d'orchata en que estava dotat el primer premi. El 2º premi recau en la Falla Plaça del Arbre mentres que la Falla Duc de Gaeta – Pobla de Farnals conseguix el tercer premi.
La Denominació d'Orige Chufa de Valéncia ha reconegut en el primer premi dels “X Premis de la D.O. Xufa de Valéncia” a la millor escena  fallera a la Chufa de Valéncia i l'Orchata de Chufa de Valéncia a la Falla Arxiduc Carles – Músic Gomis, de secció segona infantil, en una escena que representa una orxatera servint un parell de gots d'orchata al ritme de la música del tabal i la dolçaina  que toquen uns fartons vestits de saragüell. L'escena, es completa en tres versos dedicats tant l'orchata com a la chufa de Valéncia en Denominació d'Orige.
La Falla gojarà dels 200 llitres d'orchata de Chufa de Valéncia que acompanyen el primer premi i un estandart que els va entregar en la Plaça de l'Ajuntament en nom del Consell Regulador de la D.O. Chufa de Valéncia.
El segon premi ha recaigut en una escena de la Falla Plaça del Arbre, de secció 6º infantil en una escena anomenada “Alegria” que representa a Carmen, la fallera major d'esta falla, gojant els dies grans de la festa ballant baix l'orchata. Esta comissió serà obsequiada en un centenar de litros d'orchata i un estandart.
Sobre el tercer premi, la comissió afortunada ha segut la de Duc de Gaeta – Pobla de Farnals, de secció 1º en una escena dedicada a la defensa de la chufa i de l'horta de Valéncia. Esta falla gojarà de 50 litros d'Orchata de Chufa de Valéncia i un estandart.
Francesc Espinosa, president del Consell Regulador, “ha agraït l'implicació d'artistes i comissions falleres que han donat protagonisme a l'orchata i la chufa de Valéncia en els seus monuments”.
La Denominació d'Orige Chufa de Valéncia garantisa la procedència valenciana i la màxima calitat d'uns productes altament saludables com són l'Orchata i la Chufa de Valéncia, avalats per numerosos estudis mèdics. El consumidor pot diferenciar-los buscant el logotip que els acompanya.