PAGINAS

viernes, 21 de septiembre de 2018

6 anys consecutius d’artistes oficials a Alacant

Alacant ja tene monuments oficials per a les Fogueres de 2019. Pedro Espadero amb el lema “Con otra mirada” i Sergio Gómez amb “En busca del fuego perdido” han sigut els artistes elegits per a plantar les Fogueres Oficials de la ciutat en 2019 darrere la deliberació del jurat i que ambdós artistes repetixen per sext any consecutiu.
L’acte de presentació dels esbossos i maquetes ha tingut lloc el passat dimecres en el saló blau de l’Ajuntament i ha contat amb la presencia de l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, el regidor de festes, José Ramon González i el president de la Federació de Fogueres, Manolo Jiménez, així com els quinze membres del jurat.
Barcala ha agraït als artistes que han presentat les seues propostes, que aquest any han sigut tres infantils i una adulta destacant que “se han bolcat per regalar-nos uns esbossos d’un gran nivell a tots els alacantins, i que seran contemplats per tota la gent que ens visitarà en les pròximes Fogueres”, ha afirmat.
Per la seua part, el regidor de festes, ha detallat que el pressupost d’este any en les dos categories. “Per a la foguera adulta el pressupost es de 98.800 euros i per a la foguera infantil es de 20.800 euros, 2.000 euros i 1.000 euros respectivament” va explicar Gonzalez. A la seua vegada va destacar “la importància de potenciar als artistes alacantins i la festa mes important que te la ciutat”.
L’artista Pedro Espadero, amb el lema “Con otra mirada”, ha explicat que pretén encontrar l’altre costat, vore les coses amb els ulls de la comprensió i l’empatia. La foguera medirà 19 metres d’altura i estarà composta per 14 escenes i 30 ninots amb un clar component social, ademes d’una gran figura triomfant que es la dona segura de si mateixa. Espadero també ha destacat altre traç de la seua obra que fa referencia al pensament crític de la gent sobre la festa vista des de fora.
Per altra part, Sergio Gómez, baix el lema “En busca del fuego perdido” ha explicat que la seua obra representa la busqueda del foc perdut que ha sigut robat pel famós villà “foc man” per així privar de l’olor a pólvora cremada i la cremà dels monuments. Tots els xiquets s’organitzen per establir-se en equips la busqueda del foc per la ciutat, transmetent l’esperit de treball en equip, amb dos directors “Nico i Mati”, montant la central d’operacions en la biblioteca municipal i es passegen per tots els llocs emblemàtics donant rellevància al patrimoni de la ciutat. Aconseguiran desvelar el secret i tornar a temps el foc abans de que donen inici les Fogueres de 2019??
Les dues maquetes guanyadores han sigut traslladats a la Casa de la Festa “Manuel Ricarte” a on podran ser visitades pels alacantins durant els pròxims 15 dies. 
FOGUERA OFICIAL INFANTIL D’ALACANT 2019
ARTISTE: SERGIO GÓMEZ
LEMA: "EN BUSQUEDA DEL FUEGO PERDIDO"
FOGUERA OFICIAL D’ALACANT 2019
ARTISTE: PEDRO ESPADERO COLMENAR
LEMA: "CON OTRA MIRADA"