PAGINAS

miércoles, 9 de agosto de 2017

Veïns i fallers, tots som patrimoni

La Federació de Veïns i la Interagrupació de Falles reafirmen les bones relacions que mantenen i potenciaran accions conjuntes i criden al diàlec per a solucionar qualsevol discrepància.
La presidenta de la Federació de Veïns, María José Broseta, i el president de la Interagrupació de Falles, Jesús Hernández, s'han reunit este dimecres en la sèu de l’entitat veïnal en l’objectiu d’estretir llaços i tendir ponts entre abdós colectius despuix de conéixer els resultats de l’enquesta realisada al colectiu faller, segons els quals, els veïns apareixen com el principal problema de la festa fallera per al 47,7% dels enquestats.
Al respecte, abdós entitats han coincidit en destacar la bona sintonia existent entre els colectius i han assegurat que els conflictes que existixen són puntuals i propis d’una festa que genera tant moviment i activitat en el carrer, motiu pel qual han mostrat la seua sorpresa davant el resultat de l’enquesta, una enquesta que la Interagrupació ha remarcat que no reconeix.
En este sentit, Broseta ha comentat que en última instància deuria ser l’Ajuntament l’encarregat de mediar davant qualsevol conflicte, si no s’aplega a un acort.
Per este motiu, tant la Federació com la Interagrupació han cridat a potenciar el diàlec i a aplegar a acorts de mínims davant qualsevol possible conflicte, ya que dins del moviment que generen les Falles, abdós colectius coincidixen que quantes menys molèsties es causen, molt millor.
Abdós entitats, han manifestat el seu compromís de potenciar actes, reunions i iniciatives conjuntes des de setembre fins a Falles per a visibilizar la colaboració existent entre els colectius en l'objectiu de que es puga proyectar al restant de falles i associacions de veïns.
Al respecte, tant Broseta com Hernández han assegurat que “les relacions són molt bones i necessàries en la majoria de comissions falleres entre veïns fallers i no fallers i en la majoria d'elles no hi ha problemes, fins i tot en moltes falles es fan activitats per a fomentar la participació del veïnat”.
En este sentit, Broseta ha comentat que en qualsevol cas deu prevaldre el sentit comú i el diàlec per a conseguir un enteniment i per a alcançar un consens davant qualsevol possible conflicte. En eixa llínea, la Interagrupació ha afirmat que “per als fallers els veïns jamai seran un problema”.
Broseta ha traslladat a Hernández el complet respal de l’entitat veïnal a la festa fallera per la seua importància per a la dinamisació econòmic i social de Valéncia, pero ha comentat alguns aspectes generals que per a la Federació són importants i en els que sempre posa l’accent, tots ells relacionats en la seguritat.
Entre ells, ha destacat la necessitat de que es garantisen les vies d’evacuació en cas d’emergència i que se senyalisen de forma clara per a facilitar la llabor dels servicis d’urgències, una llabor que deu ser competència de l’Ajuntament. Ademés, ha de fer que queden rebujats les proximitats als centres de salut, ya que, encara que no és alguna cosa generalisat, atres anys s’ha donat algun cas en el que els espais destinats a les parades de les ambulàncies s’han vist ocupats per instalacions relacionades en les falles. I per últim, ha considerat imprescindible que tots els veïns tinguen garantisat l’accés a les seues vivendes i als seus garajos.
Tots estos aspectes s’exigiran per a que s'incloguen en el bando de les pròximes Falles, en el que per primera volta participarà la Federació de Veïns, un fet que Broseta ha considerat molt positiu de cara a una millor convivència entre tots els colectius de la ciutat.
Abdós colectius han coincidit en llançar el lema ‘Veïns + fallers = Falles. Tots som patrimoni’.