PAGINAS

sábado, 12 de agosto de 2017

Un vitol per a Carla i Lucía

Castelló ja té reines i dames de la ciutat per a la Magdalena de 2018.
Les dues joves son integrants de la Gaiata 17 Tir de Colom.
Carla Bernat Pascual i Lucía Burguete Alcaide seran les màximes representants de la capital de la plana durant el pròxim any després de la votació realitzada pel jurat que es va reunir el passat dijous 27 de juliol en la sala de plens de l’Ajuntament de Castelló i que està integrat pel consell rector del Patronat de Festes i la Junta de Festes. Es dóna la coincidència que ambdues pertanyen a la Gaiata 17 Tir de Colom, una situació que ja es va viure en 2015, i que enguany han exercit com a dames de la ciutat en les corts d’Estefanía Climent t i Berta Montañés respectivament.
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sigut l’encarregada de fer el nomenament i comunicar la notícia a les dues joves, que han rebut emocionades i amb plors la seua designació. Amparo Marco ha felicitat a ambes per la seua elecció via telefònica i els ha desitjat que gaudisquen intensament l'any que tenen per davant. Carla ha trencat a plorar només conèixer el seu nomenament i igual d’emocionada s’ha mostrat Lucía. Posteriorment, la regidora de Festes, Sara Usó, i el president de la Junta de Festes, Juanvi Bellido, també han parlat amb les noves reines per a traslladar-li’ls la seua enhorabona.
Carla Bernat ha viscut la Magdalena d’una manera intensa des de ben xicoteta i sempre associada a la Gaiata 17 Tir de Colom, a la qual està vinculada de manera ininterrompuda des de 2001, any en què va ser dama d'honor infantil així com en 2002. En 2003 va ser madrina d'honor infantil, madrina d'honor en 2004, dama infantil de la ciutat en 2005 i col·laboradora de 2006 a 2009. Durant cinc anys consecutius, de 2010 a 2014, va ser dama d'honor i a l'any següent madrina d'honor. Ja en 2016 va ser madrina de la seua gaiata de tota la vida i, durant l'exercici fester de 2017, ha ostentat el càrrec de dama de la ciutat.
Lucía Burguete ja té una llarga trajectòria festera als seus 10 anys d’edat també vinculada a la Gaiata 17 Tir de Colom, en la qual va ser dama infantil de 2007 a 2013, madrina d’honor infantil en 2014, madrina infantil en 2015, Gaiatera d’honor en 2016 i ha exercit com a dama de la ciutat en 2017. Situa la Romeria de les Canyes i la Desfilada de Gaiates com a actes més destacats de les festes fundacionals, encara que reconeix que tots els actes de la Magdalena li agraden en general. A més, la seua família també està molt vinculada a les festes de Castelló i, de fet, el seu oncle Sergio Sánchez Burguete és en l’actualitat el president de l'Associació de Cavallers Templaris.
CORT D’HONOR INFANTIL
Inés Llorca Díaz (Gaita 18 Crèmor)
Alejandra Gallén Montañés (Gaiata 6 Farola – Ravalet)
Edurne Giner Gil (Gaiata 12 El Grau)
María Bollado Segura (Gaiata 2 Fadrell)
Neus Alabau Rovira (Gaiata 8 Portal de l’Om)
Mar Valle Parreño (Gaiata 9 L’Espartera)
CORT D’HONOR MAJOR
María Torres Claramonte (Gaiata 2 Fadrell)
Raquel del Vigo Ferrer (Gaiata 5 Hort dels Corders)
Laia Tirado Salvador (Gaiata 12 El Grau)
Patricia Lacasa Bernat (Gaiata 7 Cor de la Ciutat)
Beatriz Belenguer Mercé (Gaiata 15 Sequiol)
Natalia Palacios Bernad (Gaiata 1 Brancal de la Ciutat)