PAGINAS

MASCLETAES 2024

miércoles, 11 de enero de 2017

Les falles en penombra de Vicent Borrego guanya el conte faller

I, el XIX Premi de Contes Fallers de la revista “El Turista Fallero”, decana de les falles, és per al relat: “FALLES EN PENOMBRA”, de Vicent Borrego Pitarch. On es posa en escena un divertit relat, a modo de micro sainet faller, recreat en tota la seua sàtira en un ambient faller costumiste dels anys 60. Vicent és faller de l’insigne falla de Na Jordana, i treballa com a gestor cultural en l'Ajuntament de Mislata. És la primera volta que participa en este concurs de contes del Turista Fallero.
Despuix d’esta narració de tema faller, li seguixen com a finalistes (a mínima distància de punts): “La vida penja d’un fil” de Hernan Mir. Que ha empatat en punts per al segon lloc, en Lluís Mesa, i el seu conte “El millor dibuix”. I ya en tercer lloc com a finalistes i accesit, ho varen conseguir (també a poca diferència) dos contes més, empatats (ex aequo) que són “Buit” de Juanjo Medina Bonilla, i “Patrimoni personal” de José Antonio Martínez Giner. Totes estes obres estan escrites en valencià. Felicitats i enhorabona als agraciats.
Els components del jurat, coordinat i presidit per Sento Bayarri, varen anar: Joan Castelló Lli, Carles-Andreu Fernández, Josep Lluís Marín, Quino Puig Safont, Fernando Morales Checa i Paco López Barri. Varen donar el seu veredicte estos sis jurats sense que se’ls aportara l’identitat de l'autoria de les obres originals presentades.
L'obra premiada “Falles en penombra” serà publicada en les pàgines del Turista Fallero de 2017, i el seu autor rebrà la quantia de 250 euros com a premi.
Els components del jurat varen donar a entendre en els seus comentaris i explicacions que en la guanyadora “Falles en penombra”: “L’autor aconseguix que l'anècdota esdevinga el motor de tota l'acció, amb una progressió ben construïda, que apareix desplegada amb un to costumista, amerat de vivències del passat, on no falten la ironia i l’humor.”