PAGINAS

MASCLETAES 2024

domingo, 29 de enero de 2017

L’Ajuntament de Valencia i la seua xufa firmen un conveni de col·laboració

L'Ajuntament de Valéncia treballarà per a promocionar l’Orchata de Chufa en Denominació d’Orige
La regidora delegada de Desenroll Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, i el president del Consell Regulador de la Denominació d’Orige Chufa de Valéncia, Francesc Espinosa, varen firmar un conveni de col·laboració en l’objectiu de promocionar el consum d’este producte.
L’acte va contar en la presència de la regidora d’Agricultura, Consol Castell, el regidor de Comerç, Carles Galiana, la regidora del Partit Popular Maria Àngels Ramon-Llin i el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ademés de representants d'agricultors, comercialitzadors i elaboradors d’orchata inscrits al Consell Regulador.
Gómez ha destacat que la presència dels membres de la corporació respon a el “compromís total” de l’Ajuntament en “la promoció de l’orchata de chufa a la ciutat”. Un respal que, ha precisat, “comprén diferents àrees municipals per a acompanyar este producte des de la terra fins al consumidor”.
Ademés, s’ha posat d’acord que des de Turisme Valéncia “es promocionarà el desenroll d’un sector tan important” en accions específiques. Aixina, ha mencionat com a eixemple la posada en marcha d’una ruta en bici per la zona d’horta on es cultiva la chufa, que finalisa en una degustació d’orchata, pero també, tal com es va fer la semana passada en FITUR, fent que l’orchata es puga provar en les fires internacionals de turisme.
En este sentit, ha assegurat que l’orchata en Denominació d’Orige formarà part dels reclams turístics que es mostraran a la fira de Berlín el pròxim més de març. “Lo que volem és aprofitar el seu potencial des del punt de vista cultural, gastronòmic i de desenroll econòmic”, ya que l’orchata i la chufa de Valéncia són dos productes que “nos definixen i són un símbol de la nostra cultura”.
Finalment, ha considerat que la firma d'este conveni és una oportunitat per a que els agricultors, consumidors i distribuïdors es donen conte de que consumint Orchata de Chufa de Valéncia en Denominació d’Orige “estan fomentant que continue vixca l’horta i el cultiu d'un producte arraïlat en la nostra cultura i en la nostra identitat com a poble”.
Per la seua banda, el president del Consell Regulador, Francesc Espinosa, ha agraït a la corporació municipal el respal al producte i ha coincidit en Gómez en l'importància de conscienciar al consumidor de que apostar per a consumir orchata de chufa de Valéncia és apostar també per la conservació de l’entorn mig-ambiental de l’horta de Valéncia.