PAGINAS

miércoles, 5 de noviembre de 2014

7º Xarrades Culturals de la Falla Pere Cabanes Joan XXIII

La Falla Pere Cabanes - Joan XXIII organitza les 7º Xarrades Culturals, les quals es organitzen en el seu casal i en la següent programació:

Divendres, 7 de novembre 2014 a les 20:30 hores:
“De la idea a la forma, del dibuix al modelat de la falla”, a càrrec de Raúl Martinez "Chuky" i  Dani Gomz.
A partir d'un dibuix de Chuky, que elaborarà en el moment, Dani modelarà digitalment un ninot de falla tot servint-se d'una aplicació informàtica que li permet definir les coordenades necessàries perquè els volums corresponents puguen ser fàcilment traduïbles en peces de suro blanc, també conegut com porexpan.

Divendres, 14 de novembre 2014 a les 20:30 hores:
“Lolita Alfonso, la Fallera Major Infantil que ens vingué de la Casa de la Beneficència”, a càrrec de Ramon Estellés Feliu i Manuel Segarra García.
Amb la inestimable presència de Lola, a qui podrem entrevistar in situ, farem repàs del seu regnat com a Fallera Major Infantil de València de 1961, i intentarem esbrinar les causes i l'efecte del seu nomenament.

El divendres 21 de novembre 2014 a les 20:30 hores:
“Del carrer a la pantalla: falles en la ficció”, a càrrec d'Iván Esbrí Andrés i Alejandro Lagarda Pérez, membres de l'Associació d'Estudis Fallers.
Iván i Alejandro ens oferiran un mostrari d'escenes de pel·lícules de cine on apareixen falles o elements de la nostra festa de manera casual o intencionada, amb una referència de la falla i de l'artista corresponent, quan s'escaiga, o del significat o paper de la festa en la mateixa trama.