PAGINAS

jueves, 15 de noviembre de 2018

Puri Naya serà la Pregonera de les Falles de Gandia 2019

La periodista Puri Naya serà l’encarregada d’anunciar la festa de les Falles de Gandia el pròxim 2 de febrer al Torreó del Pí. Ella serà la pregonera, la qual ha acceptat amb molta il·lusió este encàrrec tan important.
La pregonera ha sigut escollida per la seua gran vinculació amb el món de les falles des d’una vessant professional. Puri Naya ha presentat durant més de 10 anys la retransmissió en directe de l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats que cada 18 de març protagonitzen les comissions falleres de Gandia. En la seua última edició, el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, va interrompre el directe per dedicar-li aquest acte a una emocionada Puri “pel seu suport, treball i afecte a la festa fallera”. De fet, tot i no ser membre de cap comissió, ja que Puri és nascuda a Xeresa, la periodista sempre s’ha acostat a la història de les falles des de la humilitat, ha realitzat la cobertura dels actes amb rigor, respecte i empatia, i fins i tot ha arribat a formar part d’alguns dels actes de la festa amb l’alegria i el bon humor que la caracteritza. Per cert, les festes passades va tindre el seu propi ninot al monument de la Falla Beniopa.
La periodista ha comptat amb seccions falleres en els seus programes amb l’alcaldessa Diana Morant o el regidor Vicent Gregori com a col·laboradors -abans fins i tot que foren representants polítics e institucionals- i amb Jesús García i el desaparegut Tomàs Femenia que la van acompanyar diversos anys com a comentaristes, quan ja havien deixat la presidència de la Federació de Falles, en la retransmissió en directe de l’acte de l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desamparats.
A nivell professional, Puri Naya és periodista. Tan prompte es va llicenciar, va treballar a l’Agència EFE, els informatius d’Antena 3 i un programa de Canal 9. Els últims 15 anys de professió els ha desenvolupat en el Grup Ràdio Gandia com a directora i presentadora del “Hoy por Hoy Gandia” a Ràdio Gandia SER i del magazine diari de TeleSafor, així com la retransmissió en directe i cobertura d’esdeveniments i actes de tot tipus, entre ells els que pertanyen a les falles de Gandia. En l’actualitat, dirigeix ​​la comunicació de Delikia, on a més impulsa el projecte de suport a la dona en l’esport que du a terme l’empresa.