PAGINAS

viernes, 3 de agosto de 2018

Gandia aprova les seccions per a les Falles del 2019

Després de moltes reunions de treball, les comissions gandianes han decidit un nou mètode per dividir les seccions dels monuments majors i infantils de les falles del 2019. Les 23 comissions gandianes reunides en l’assemblea han decidit amb 22 vots a favor i 1 abstenció que Gandia comptarà amb 5 seccions aquest exercici faller.
El nou mètode ha estat un concens entre les propostes de vàries comissions entre les quals cal destacar la Falla Avd. República Argentina, Benipeixcar i Crist Rei. A partir d’enguany, les comissions decidiran a quina secció volen anar amb un mínim de 3 falles en cada secció i un màxim de 6. Si foren menys o més d’aquests paràmetres, hi ha un reglament de punts amb el qual es decidiria quina falla puja o baixa de secció. Aquest reglament es tracta d’un mètode amb el qual cada comissió tè un nombre de punts depenent dels premis aconseguits en els últims 3 anys. La falla que més puntuació tinguera estaria obligada a pujar de secció o en cas contrari, a baixar.
Una altra novetat amb aquest nou sistema és que totes les comissions tindran banderí però sols els 3 primers de cada secció tendrien premi econòmic. Cal destacar que els dos monuments de cada comissió disputaran en la mateixa secció.
Aquesta decisió no és definitiva, una vegada aprovat a l’assemblea, serà la CIPRI (òrgan intern de les falles) qui decidirà si canvia la normativa de les falles i per tant es du a terme.
SECCIÓ ESPECIAL
Falla Vilanova
Falla Plaça Prado
Falla Plaça del Mercat
SECCIÓ PRIMERA
Falla Màrtirs
Falla Sagrada Família Corea
Falla Beniopa
Falla Rois de Corella
SECCIÓ SEGONA
Falla Lluis Belda
Falla Carrer Major i Passeig
Falla Crist Rei
Falla Plaça El·líptica
Falla Grau
Falla Plaça Sant Josep Raval
SECCIÓ TERCERA
Falla Sant Nicolau Mosquit
Falla Alquerieta i Museu Faller
Falla Benirredrà
Falla República Argentina
SECCIÓ QUARTA
Falla Alqueria Nova
Falla Serpis
Falla Exercit Espanyol Jardinet
Falla Escola Pia
Falla Marqués de Campo Perú
Falla Benipeixcar