PAGINAS

viernes, 3 de agosto de 2018

Júlia Perles i Laura Puig accepten ser Falleres Majors de Gandia per a 2019

Fotografia: Salva Gregori
El passat dissabte 14 de juliol va ser la demanà de la Fallera Major Infantil de Gandia per a 2019 al Palau Ducal de la localitat on Júlia Perles ha acceptat el càrrec. La màxima representant infantil sols podia dir sí a la pregunta que, com es tradició, formula l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant: Vols ser la Fallera Major Infantil de Gandia del 2019? I com a mostra d’agraiment, Júlia Perles ha volgut transmetre als assistents la seua alegria i la dels seus familiar.
La Fallera Major Infantil ha començat el seu discurs comptant el privilegi que te cada dia quan desperta, “veig el mar des de la nostra casa. El mar és l’element essencial del Grau, eixe barri que encara conserva l’essència i les tradicions d’un poble. Amb la primera ullada del dia, contemple les barques com entren i ixen del port, amb tot el moviment i el bullici de la mar.” A més, Júlia Perles ha volgut comptar la seua història: “Amb la mar com a punt de partida, he fet una analogia que pense ens ajudarà a entendre el que viurem junts enguany.
El vaixell de les falles ha de partir hui mateix sense retard, amb una tripulació professional i compromesa, que faça que no correm cap perill, que vigile cada minut de la travessia. Eixa tripulació l’encapçala la nostra alcaldessa Diana, amb totes les autoritats i la Federació de falles. De tots ells espere que s’encarreguen que arribem a bon port, al dia de Sant Josep, i que la nostra siga l’embarcació de la felicitat, eixa que anhelen sempre les falles”
Però aquest any Júlia Perles no estarà sola en aquest gran creuer, “els convidats al viatge som les reines i presidents, els xiquets i xiquetes de la cort d’honor i jo mateixa. Nosaltres estem no per a treballar en la coberta, estem per a gaudir del viatge, fent totes les escales necessàries per a passar-ho genial. Volem parar en el port del sopar de Germanor, en el de les paelles, desembarcar en el festival infantil, ancorar-nos a la cavalcada infantil, amarrar-nos als dies de falles… en definitiva no volem perdre ni un instant d’aquest creuer de l’alegria.”
La màxima representant de les falles ha animat a tots els viatgers i tripulants d’aquest viatge a anar junts de la mà fins al dia de la cremà on l’aigua deixarà pas al foc. Julià també ha volgut mostrar la seua estima per la seua comissi “i en el moment de la cremà, reprendré el viatge de tornada, el meu viatge a Ítaca, al Grau. A la terra que em va veure nàixer, a la falla que tant em curulla l’ànima amb estima i afecte. Però per a eixe retorn, encara resten molts, molts dies.”
Júlia Perles ha animat a tot el món a compartir amb ella aquest trajecte màgic. I la Fallera Major Infantil ha afirmat que: “segur que amb la vostra companyia superaré totes les tempestes i tots els obstacles. També estic segura que tindre, en la meua família i amics, eixa barca d’auxili per als moments de cansament i de son, els que amainaran els moments de desànim. No podria tindre uns millors aliats que ells. Ells són el meu timó i la meua vela.”
I per acabar aquesta travessia tan important que comença hui, Júlia Perles ha assegurat: “En nom de la meua família, dels Perles Moncho, i dels meus pares en particular, moltes gràcies per fer-nos costat en una jornada tan especial per a nosaltres. Tant de bo l’oratge ens siga favorable, i els vents del goig ens duen, lentament a la joia de les falles. Quadern de bitàcora: capitana Júlia al pont de comandament. Dia 14 de juliol de 2018. Comencem el viatge. Que tinguem sort. Moltes gràcies i bona nit.”
Fotografia: Salva Gregori
Per altra part, el passat dissabte 21 de juliol també en el Palau Ducal dva ser la demanà de la Fallera Major de Gandia, Laura Puig Martí, on va contestar un sí rotund quan l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant li formulà la pregunta: “Vols ser la Fallera Major de Gandia del 2019?’ Reunits els 23 presidents, presidentes, reines de les comissions, Cort d’Honor, autoritats i familiars el passat dissabte al Palau Ducal, ja podem afirmar de manera oficial que Laura Puig acceptà el càrrec de màxima representant de les Falles de Gandia.
La Fallera Major de Gandia dirigí unes emotives paraules als assistents per tal d’agrair la seua presència i a més la confiança depositada en ella. Laura Puig afirmà que “Quan una persona arriba a certa edat, ha de fer balanç d’aquelles coses que ha pogut realitzar i de les que no. Jo, quasi en la trentena, he complert moltes de les coses que tenia programada en la meua vida. Hi havia una d’elles, ja es podeu imaginar quina, que decididament quedava descartada. Pensava que l’oportunitat havia passat de llarg.”
Laura Puig continuà afirmant que “en certa forma ho entenia: sols hi ha una fallera major per any i és molt difícil resultar elegida. Però, d’altra banda, mai he deixat de perdre l’esperança. I mireu per a on, en l’últim sospir, en el darrer instant, la ciutat, les falles, m’han concedit l’honor més gran que podria imaginar.”
La Fallera Major de Gandia explicà que la seua timidesa i de vegades, inseguretat li feien tremolar cada vegada que deu parlar en públic. Però ocorreguè tot el contrari el dissabte, Laura Puig emocionà al públic assistent amb una tranquil·litat admirable i saber estar. Laura Puig explicà als fallers que cada dia es prepara per tal de representar a les falles de Gandia com cal, i afirmà: “Una cosa vos assegure, que la perseverança serà la paraula que més em sentireu dir. No cessaré en l’empeny de representar-vos com vos mereixeu. Tinc l’impagable exemple de Sara i de Núria que seran el meu millor referent.”
També la màxima representant de les Falles de Gandia volgué presentar a la seua família, “Els Puig Martí som una família del nostre poble, del Grau. Una gent senzilla que ha matinat molt i durant tota la vida, que ha treballat sense descans i s’ha guanyat tot allò que tenim. L’ensenyament dels meus pares, Lolín i Benjamín, l’aplicaré també al meu paper institucional. Matinar i treballar incansablement per a les falles de Gandia.”
I Laura concloïa expressant el seu desig: “compartir tots els moments entranyables que ens esperen amb vosaltres, reines i presidents i presidentes, que simbolitzeu millor que ningú el gran col·lectiu que som les falles.
Tots junts formarem una mena de rusc, que és el que ens donarà força per superar totes les adversitats i també, per divertir-nos com una gran família. Que eixa és, segons em diuen i n’estic d’acord, la finalitat de les falles: l’anhel de la felicitat.”