PAGINAS

lunes, 15 de enero de 2018

El Foc i Flama dona inici a les Falles de Gandia

Un any més, el gran llibre de les Falles de Gandia torna al carrer i comença el compte enrere per a les millors festes josefines. El Foc i Flama ha sigut presentat el passat dissabte 12 de dissabte a les 20:00 hores davant l’atenta mirada dels fallers de Gandia al Museu Faller. L’expectació ha sigut màxima a causa de la importància de l’esdeveniment, més de 250 persones es concentraven al Museu Faller per veure de primera mà aquesta obra cultural i faller.
El Foc i Flama ha estat editat i coordinat per la secretaria de la Federació de Falles, la direcció de producció ha estat realitzada per Gràfiques Maral. El Foc i Flama de 2018 ha comptat amb l’estimable ajuda de l’arquitecte i exmembre de la Federació, Fermí Romaguera, el qual ha aportat els seus coneixements de disseny, maquetació i art final.
Quant a les fotografies institucionals i del monogràfic del llibre de Falles 2018 han estat realitzades per Salva Gregori i Rafa Andrés. Uns grans professionals que cada any aconsegueixen sorprendre i donar més valor si cap al Foc i Flama.
Per altra banda, el Foc i Flama del 2018 compta amb un gran monogràfic que tracta de la plantà, l’inici dels dies grans de la nostra festa. El títol d’aquest any ‘Arquitectura de l’encís’ on podem gaudir de les grans fotografies de Salva Gregori i Rafa Andres i dels textos de Jose Manuel Prieto.
La poeta Adrian Sherlik ha estat l’encarregada d’escriure els poemes de les Falleres Majors de Gandia, el de Núria Llopis s’anomena ‘Sóc una Reina’ i el de Sara Sanvíctor, ‘Somriu’. Uns grans poemes que Adrian Sherlik ha volgut dedicar a les màximes representants de les falles de Gandia.
Al Foc i Flama trobem imatges de Sara Sanvíctor i Núria Llopis, FFMM de Gandia, realitzades per Salva Gregori, on coneixerem millor a les màximes representants i a més, trobarem llocs especails de la nostra ciutat com la platja i el ‘Paseo de la Escollera’.
Les 23 comissions de Gandia tenen un pes molt important al Foc i flama del 2018, on podrem veure les reines, presidents, executiva i monuments del 2018. A més, el llibre oficial del 2018 servirà com una memòria gràfica del que foren les festes josefines del 2017, ja que podem veure en imatges els premis i guardons que s’atorgaren el passat any.
Aga Domínguez ha participat un any més en la realització vídeo del making off, en el que hui han pogut veure els fallers com s’ha editat el llibre oficial de les festes josefines. Aga Domínguez ha mostrat a la perfecció el gran treball realitzat durant mesos pels professionals i fallers.
Ací pots llegir i vore el Foc i Flama de 2018:

I ací pots vore el making off del llibre: