PAGINAS

jueves, 31 de enero de 2019

Gandia acollirà aquest dissabte la crida i el pregó

El pregó i la crida són uns dels actes més emotius per a la festa fallera, ja que suposen l’inici del compte enrere a les festes josefines. I aquest capa de setmana, tindran lloc a la ciutat de Gandia per començar la millor festa del món. El dissabte 2 de febrer les 23 falles de Gandia i les Falleres Majors iniciaran la seua cercavila des de 6 punts diferents de la ciutat, expandint la festa a tota Gandia. A partir de les 18:15 h, Laura Puig i Júlia Perles, acompanyades per les autoritats, pregonera, Puri Naya, Corts d’Honor i membres de la Federació de Falles desfilaran des de la Plaça del Prado fins a la Torrassa del Pi, on tindrà lloc el pregó.
Puri Naya, periodista i directora de comunicació de Delikia, serà l’encarregada de pregonar a tota la ciutat que Gandia ja està en falles i ho faré des de la Torrassa del Pi a les 19:00 hores. Les 23 comissions i públic en general podran gaudir d’un pregó diferent i a més en un monument històric de la ciutat com és la Torrassa. Rosa Roig i Vicenta Llorca han estat les encarregades d’escriure el pregó que donarà inici a les Falles del 2019.
Una vegada conclosa la primera part, les Falles de Gandia, Corts d’Honor i les Falleres Majors desfilaran pel Carrer Alzira, Sant Francesc de Borja, Puríssima, Carrer Major, Juan Andrés i Plaça Major, on tindrà lloc la tradicional crida des del balcó de l’Ajuntament. A partir de les 20:00 hores, les màximes representants de les Falles, Júlia i Laura seran les encarregades de convidar als fallers, gandians i forasters a gaudir de la millor festa,   reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. També, com és tradicional, l’alcaldessa de la ciutat i a més Presidenta d’Honor de les Falles de Gandia, Diana Morant, animarà a tota la ciutat a participar de les Falles de Gandia.
Amb l’ànim d’aconseguir una major integració i universalitat de les falles, per segona vegada el discursos de la Crida s’interpretaran en el llenguatge dels signes.
I per concloure un dels dies més bonics del calendari faller, tots gaudiran del millor ball faller al Museu Faller a partir de les 00:00 hores. La nit estarà amenitzada per l’Orquestra Avatar i com és tradició, la Fallera Major, alcaldessa de la ciutat, president i Delegat amb les Falles seran els encarregats d’obrir el ball amb els 23 presidents i reines de la ciutat.